Bron: telesur 4 augustus 2021 ~~~

Wereldberoemde Brazilianen zoals Frei Betto, Fernando Morais, Eric Nepomuceno, Chico Buarque, en João Pedro Stédile leiden het initiatief om het Cubaanse volk te helpen en 10 miljoen dollar in te zamelen om ten minste 240 kg zaden en 10.000 ton biologische rijst te verschepen voor het Cubaanse volk om de COVID-19 pandemie aan te pakken.

De Braziliaanse Landarbeiders- en Arbeidersbeweging (MST) heeft samen met kunstenaars en religieuze organisaties een initiatief gelanceerd om 10 miljoen dollar in te zamelen voor het verschepen van ten minste 240 kg zaden en 10.000 ton biologische rijst voor het Cubaanse volk om de COVID-19 pandemie aan te pakken.

Volgens Brazil de Fato zullen, hoewel er geen commerciële vluchten tussen beide landen zijn vanwege de sanitaire crisis, de zendingen worden vervoerd door de Business Chamber Brazil – Cuba.

“Cuba: gezien de mogelijkheid dat Biden de blokkade versoepelt, zoals Obama deed, hebben contrarevolutionairen protesten georganiseerd in Havana. Ze willen meer aanscherping van de b lokkade. Mensen gingen de straat op tegen Miami’s betaalde bands. Geen bedreiging voor de revolutie!”

Wereldberoemde Brazilianen zoals Frei Betto, Fernando Morais, Eric Nepomuceno, Chico Buarque, en João Pedro Stédile leiden het initiatief om het Cubaanse volk te helpen nu de blokkade van de VS de mogelijkheid van het land om goederen aan te schaffen ernstig beperkt vanwege de COVID-19 pandemie.

Hoewel de regering van Jair Bolsonaro tegen het opheffen van de Amerikaanse blokkade van het Caribische eiland stemde, biedt het Braziliaanse volk Cuba de helpende hand.

Topfoto: Een Russische lading humanitaire hulp op de internationale luchthaven van Havana. | Foto: Twitter/ @RusEmbSriLanka