Bron: telesur 2 augustus 2021 ~~~

De gezondheidswerkers van Jamaica stuurden ook een partij spuiten, naalden, maskers en ontsmettingsmiddelen van 200 kilo om de pandemie in de provincie Santiago de Cuba te bestrijden.

Op zondag bedankte de Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodriguez de Venezolaanse regering voor het verschepen van 30 voedselcontainers en 20 ton rijst in zakken om het eiland te helpen bij de aanpak van de Amerikaanse blokkade te midden van de pandemie.

“De solidariteit tussen onze volkeren wordt versterkt tegenover de imperialistische vijandigheid die ons door honger en nood probeert te breken,” verklaarde Rodriguez en hij voegde eraan toe dat Cuba momenteel zijn derde COVID-19 golf doormaakt.

Dit land ontving ook 1.283 ton voedsel en medische voorraden, gestuurd door de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador (AMLO), wiens regering aandacht zal blijven hebben voor de behoeften van het Cubaanse volk.

“Cuba is een vrij en soeverein land. Andere landen moeten zich niet bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden”, benadrukte Miguel Diaz, de ambassadeur van Mexico in Cuba, en verwees daarbij naar de protesten die in juli door organisaties met steun van de VS werden georganiseerd.

Het gedoneerde voedsel zal gratis worden uitgedeeld aan 3,8 miljoen gezinnen. De kosten van vervoer, opslag en distributie zullen door de staat worden gedragen. Andere begunstigden zullen isolatiecentra zijn waar COVID-19 verdachten worden ondergebracht, kindertehuizen zonder subsidiaire bescherming, verpleegtehuizen en ziekenhuizen.

Gezondheidswerkers van Jamaica en Cubaanse ingezetenen in dat land hebben ook een partij injectiespuiten, naalden, maskers en ontsmettingsmiddelen van 200 kilo gestuurd om de pandemie in de provincie Santiago de Cuba te bestrijden.

Op 1 augustus had Cuba 403.622 gevallen van COVID-19 gemeld en 2.913 gerelateerde sterfgevallen, waarvan 68 in de afgelopen 24 uur.

Topfoto: Burgers bereiden voedselmodules voor de bevolking, Havana, Cuba, 31 juli 2021. | Foto: Twitter/ @BetsyDazVelzqu2