Bron: laiguana.tv 18 Juli 2021 
orinocotribune 19 Juli 2021 ~~~

Op zondag 18 juli heeft de gerenommeerde journalist Alan MacLeod van MintPress News de anti-Cuba nepnieuws operatie, die door Fox News in de Verenigde Staten is gelanceerd, ontmaskerd. Hij onthulde de ware mededelingen op posters die door demonstranten ter ondersteuning van de Revolutie in de straten van Havana werden getoond. Het netwerk Fox News had geprobeerd de werkelijkheid in Cuba te verdraaien door een video met onscherpe spandoeken te gebruiken om een demonstratie ten gunste van de Cubaanse regering voor te stellen als een demonstratie tegen de regering.

“De redacteuren van Fox News vervaagden de borden bij wat zij beweerden dat ‘anti-regerings’ demonstraties in Cuba waren, omdat er dingen op stonden als ‘Leve de Cubaanse Revolutie’ en ‘De straten behoren toe aan de Revolutionairen,'” schreef MacLeod op zijn Twitter-account. Hij voegde eraan toe: “nepnieuws naar een heel nieuw niveau te tillen.”

MacLeod gaf een link naar de TikTok video waar hij de originele beelden vond waarop te zien was dat de leuzen achteraf vervaagd waren. Het Duitse verkooppunt DW publiceerde de video van de demonstratie, en toen het dezelfde hoek van de demonstratie bekeek, onthulde het dat dezelfde spandoeken die eerder door de gringo-media waren vervaagd, in werkelijkheid boodschappen bevatten ter ondersteuning van de Cubaanse regering.

MacLeod legde uit dat de ongemanipuleerde beelden te vinden zijn op de sociale media, en nodigde zijn volgers uit om zijn meest recente artikel op MintPress News te lezen, getiteld “The Bay of Tweets: Documenten wijzen op Amerikaanse hand in Cuba protesten.”

Topfoto: Het exacte moment waarop Fox News een video van een demonstratie in Cuba presenteerde als een demonstratie tegen de regering, terwijl het in werkelijkheid een demonstratie ter ondersteuning van de regering was. Fox vervaagde de pro-revolutie slogans op de spandoeken. Screenshot van de video van Fox News.