Bron: José Manuel Blanco Díaz 
redradiove 16 november 2021 
orinocotribune 16 november 2021 ~~~

In een daad van krachtige afwijzing heeft de Venezolaanse president Nicolás Maduro de verklaringen betreurd van woordvoerders van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, die probeerden de aanstaande regionale en gemeenteraadsverkiezingen onder toezicht van Venezuela’s Nationale Kiesraad (CNE) in diskrediet te brengen.

Met deze recente verklaring heeft de regering Biden opnieuw de soevereiniteit van Venezuela aangevallen door zich te mengen in de binnenlandse aangelegenheden van de Zuid-Amerikaanse natie door zich agressief en respectloos uit te laten over het democratische proces dat aanstaande zondag, 21 november, zal worden gehouden.

“Het is beschamend hoe het ministerie van Buitenlandse Zaken zich wil mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Venezuela,” zei president Maduro, “door de verkiezingen te verwerpen die worden georganiseerd met hoop, met professionalisme en met het beste geautomatiseerde systeem ter wereld, met controles voor, tijdens en na het verkiezingsproces.”

De burgers van de Verenigde Staten zouden blij zijn met een systeem van verkiezingsgaranties zoals dat van Venezuela, voegde president Maduro eraan toe, een systeem dat een vrij en direct verkiezingsproces garandeert voor de kiezers, en de deelname mogelijk maakt van iedereen die zich kandidaat heeft willen stellen.

“Het ministerie van Buitenlandse Zaken is al aan het complotteren tegen de verkiezingen in Venezuela,” zei president Maduro, “en ik moet de wereld waarschuwen, en de brutale en interventionistische verklaringen tegen de onberispelijke verkiezingsorganisatie in Venezuela verwerpen.”

Soevereiniteit en stemmen

Namens de Bolivariaanse Revolutie die door Washington wordt aangevallen, eiste het Venezolaanse staatshoofd respect voor de soevereiniteit van de natie, en maakte hij duidelijk dat de beste manier om dit respect te verdienen de uitoefening van het recht en de plicht van het kiesrecht is.

President Maduro verklaarde dat deze meest recente manoeuvre van het Witte Huis deel uitmaakt van de permanente samenzwering van de VS tegen progressieve regeringen en hun volk, bijvoorbeeld in Nicaragua, Cuba, en in dit geval, Venezuela.

Hij verwees ook naar de publicatie in de de Colombiaanse media NTN24 die de verklaringen van de regering-Biden verspreidt. President Maduro noemde dit medium “het riool van Álvaro Uribe Vélez. Het is het vuilnis van het vuilnis.” Verder veroordeelde hij het mediabedrijf als een permanente schepper van nepnieuws, leugens en vuile aanvallen.

Orinoco Tribune bekeek de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken en diens Twitter-account en vond er geen verklaringen die door NTN24 worden verspreid. De enige geloofwaardige bron achter het bericht is een tweet van Jorge Agobian, Witte Huis-correspondent voor La Voz de America, de Spaanstalige versie van de Amerikaanse propagandanieuwsdienst Voice of America.

“Het Witte Huis verwijst naar regionale verkiezingen in #Venezuela als ‘peilingen’ en voorspelt dat ze ‘gemanipuleerd’ zullen zijn, vertelde een woordvoerder ons,” schreef Agobian op zijn Twitter-account.

President Maduro voegde eraan toe: “Om deze reden, in het licht van deze agressie, doe ik een beroep op de Venezolaanse mannen en vrouwen van goede wil: maak je klaar om aanstaande zondag te gaan stemmen. Voor de toekomst, voor welvaart, gaan we stemmen. Daar heb je alle opties.”

Om de manipulatie rond de uitspraken van de media te verklaren, haalde de president een krantenkop aan volgens welke de “regering Biden waarschuwt dat regionale verkiezingen in Venezuela ‘gemanipuleerd zullen worden.” Hij voegde eraan toe dat het imperialisme met deze berichten probeert een koor van stemmen van rechts te genereren om Venezuela te destabiliseren.

Evenzo riep hij de kandidaten op om de polariserende uitspraken die direct of indirect van het ministerie van Buitenlandse Zaken worden geuit, te verwerpen en vroeg om respect voor de verkiezingen in Venezuela.

Topfoto: Hoofdkwartier van het regime van de Verenigde Staten in Washington, DC. Bestandsfoto.