Bron: Telesur 12 oktober 2021 ~~~

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de diplomatieke vertegenwoordiger van de VS opgeroepen om “een respectvol en verantwoordelijk gedrag, in het kader van het Verdrag van Wenen” in acht te nemen.

Een protestnota van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over de inmenging van de Amerikaanse ambassadeur, Kevin Sullivan, in de binnenlandse aangelegenheden van Nicaragua, tekent vandaag het politieke panorama, 26 dagen voor de algemene verkiezingen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de regering van verzoening en nationale eenheid van Nicaragua, stelt hierbij de voortdurende inmenging in de aangelegenheden van ons land aan de kaak, van de kant van de ambassadeur van de Verenigde Staten, de heer Kevin Sullivan, luidt het persbericht in zijn inleiding.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept de diplomatieke vertegenwoordiger van de VS op tot “een respectvol en verantwoordelijk gedrag, in de context van het Verdrag van Wenen”.

Ook hekelt hij dat de ambassadeur in Washington de legitimiteit van Nicaragua als staat wil negeren.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken eist dat Sullivan “ophoudt met zijn heimelijke aanvallen, zijn hypocriete begroetingen, vermomd als een diplomatieke hoffelijkheid die hij al lang geleden heeft opgegeven, en die eerder een voorbeeld is en is geweest van de voortdurende, perverse, verwerpelijke invasieve inmenging van de Verenigde Staten in ons Nicaragua”.

In de laatste paragraaf van het communiqué wordt van de Amerikaanse diplomaat geëist: “Ziet ervan af, mijnheer Sullivan, om onze nationale harmonie te blijven schenden, en ziet ervan af om te proberen uw vulgaire, onbeschaamde, schaamteloze, afschuwelijke en decadente Amerikaanse beleid aan de Nicaraguanen op te leggen, dat wij, eens te meer, onwelkom verklaren “.

Topfoto: De president van Nicaragua eiste bij het eerbetoon voor de 126ste verjaardag van de Nicaraguaanse held Augusto C. Sandino respect van de Amerikaanse ambassadeur in Nicaragua, die zich met de binnenlandse aangelegenheden van Nicaragua bemoeit. | Foto: Twitter @M_cruzS