Bron: misionverdad 19 januari 2021 (SP),
orinocotribune 20 januari 2021 (EN) ~~~

Een zending oorlogswapens en munitie van Amerikaanse makelij is door Colombiaanse politieautoriteiten in beslag genomen op de Troncal del Caribe snelweg in de Yé de Ciénaga sector van het departement Magdalena, Colombia.

Zes Anderson AM-15 geweren en zeven 5.56 kaliber munitievoorraden werden vervoerd van Bogotá naar Riohacha, een stad in het departement La Guajira, grenzend aan Venezuela, volgens de commandant van de Metropolitan Police, Oscar Solarte.

Een scheepvaartmaatschappij moet bij de wapenhandel betrokken zijn gweest. Bij een stop bij een politiecontrolepunt in de sector Yé de Ciénaga werd het vrachtvoertuig aan een inspectie onderworpen. De geweren en voorraden waren verborgen in “een doos met gebruikte kleding, kranten en plastic”, zo deelde de politie mee.

De verantwoordelijke autoriteiten hebben geen verdere informatie over de operatie vrijgegeven. Het persbureau Reuters publiceerde echter dat een persoon die bekend is met de zaak zei dat “men aanneemt dat een mannelijke verdachte stond te wachten om de wapens in ontvangst te nemen en dat de politie onderzoekt of de geplande bestemming van de bewapening Venezuela was”.

Riohacha is de plaats die anti-Chavismo krachten (gesteund door de Colombiaanse president Iván Duque) kozen als trainingscentrum voor paramilitaire groepen om de regering van president Nicolás Maduro en de Venezolaanse bevolking in het algemeen aan te vallen. Veel van die plannen zijn door de Venezolaanse veiligheidstroepen verijdeld voordat ze werden uitgevoerd, waarbij Operatie Gideon (een plan met Amerikaanse huurlingen die toestemming hadden van de regering-Trump om president Maduro te vermoorden) het meest sprekende is, vanwege de ingezette middelen en hoofdrolspelers.

Topfoto: De ontdekking van de langeafstandswapens werd gedaan bij een controlepost in de sector Yé de Ciénaga. (Foto: Nationale Politie van Colombia).


Gerelateerde informatie in dit archief: