Bron: telesurenglish 23 januari 2021 ~~~

Minstens 87 caravans zullen door de vijf regio’s van het land trekken in protest tegen Bolsonaro’s onverantwoordelijkheid met betrekking tot de COVID-19 pandemie.

De sociale bewegingen en vakbonden van Brazilië voeren zaterdag een landelijk protest uit waarin ze impeachment eisen voor president Jair Bolsonaro.

TeleSUR correspondent in Brazilië Jgnacio Lemus meldt dat demonstranten uit ten minste 70 gemeenten met inbegrip van de hoofdsteden van alle staten zich in caravans hebben gemobiliseerd om de impeachment van Bolsonaro; de uitbreiding van de financiële hulp die werd goedgekeurd door het Congres; en de onmiddellijke vaccinatie tegen de COVID-19 pandemie te eisen.

Ten minste 87 caravans zullen door de vijf regio’s van het land reizen in protest tegen Bolsonaro’s onverantwoordelijkheid met betrekking tot de COVID-19 pandemie Bolsonaro’s onverschilligheid leidde tot een nieuwe golf van massale verontwaardiging nadat de stad Manaus in de Amazone-staat vorige week zonder zuurstof kwam te zitten en zijn gezondheidssysteem instortte.

Volgens de laatste enquête van Datafolha daalt de populariteit van Bolsonaro opmerkelijk. Het aantal Brazilianen dat de regering van de president slecht of het slechtst vindt, steeg alleen al van december 2020 tot januari 2021 van 32 procent naar 40 procent.

Gebruikers wendden zich tot sociale media met de hashtag #ForaBolsonaro en #BrasilPeloImpeachment, deelden beelden van de caravans en riepen op tot impeachment.

Topfoto: Sociale bewegingen en vakbonden mobiliseerden in caravans door het hele land op 23 januari 2020. | Foto: Twitter/ @herberttmarr


Gerelateerde informatie in dit archief: