alba ciudad 25 september 2020 (SP), 
orinocotribune 26 september 2020 (EN) ~~~

Jorge Rodríguez, hoofd van de campagne Darío Vivas van de PSUV, heeft de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet, uitgenodigd om de parlementsverkiezingen van 6 december te begeleiden en de kracht van dit verkiezingsproces voor de vernieuwing van de Nationale Vergadering te verifiëren.

In verschillende berichten op Twitter verwierp Rodríguez de verklaringen die Bachelet deze vrijdag aflegde om haar bezorgdheid te uiten over “de beslissingen van het Hooggerechtshof die de vrijheid van selectie van vertegenwoordigers in zeven politieke partijen belemmeren, en de niet-consensuele benoeming van de leden van de Kiesraad”, aldus het Spaanse persbureau EFE.

Bachelet uitte ook twijfels over de nieuwe samenstelling van de Nationale Assemblee, waarschijnlijk “zonder een inclusief proces van voorafgaande raadpleging” en vroeg Venezuela om te blijven werken aan “de voorwaarden voor de ontwikkeling van geloofwaardige, vrije en rechtvaardige verkiezingsprocessen”.

Daarom herinnerde Rodríguez eraan dat 107 politieke partijen zijn opgeroepen om deel te nemen aan de parlementsverkiezingen, waarvan 98 oppositiepartijen, en 14 duizend kandidaten die hun kandidatuur hebben geregistreerd, waarvan 13 duizend afkomstig zijn uit de gelederen van de politieke organisaties van de oppositie.

“Kom, kijk naar de sterke punten van ons kiesstelsel en onze democratie, wees niet bang voor de waarheid, overtuig uzelf met feiten, en niet met rotzooi geschreven door betaalde ambtenaren. Waarom komt u het volk van Venezuela niet vergezellen bij de grondwettelijke verkiezing van het parlement op 6 december? Is het tegen de plannen van Trump en zijn satellieten, die bezig zijn met een aanval op een verkiezing die veel efficiënter is dan de verkiezingen die bijvoorbeeld op 3 november in de VS worden gehouden,” schreef het hoofd van de PSUV-campagne op twitter.

Rodríguez benadrukte dat Venezuela “een geautomatiseerd, veilig en efficiënt kiesstelsel heeft, gecertificeerd door het Carter Center en de Europese Unie”.


Eerdere berichten hierover in dit Openbaar Archief