Bron: Red Radio VE,  2 september 2020 (SP), 
orinocotribune 5 september 2020 (EN)~~~

Met deze woorden verwierp Roberto Marrero de herhaalde beschuldigingen dat de regering van Venezuela hem zou hebben gemarteld.

“Op de Helicoide had ik toegang tot voedsel, ik had regelmatig contact met mijn familie en ik werd niet fysiek gemarteld of geslagen.”

https://redradiove.com/wp-content/uploads/2020/09/WhatsApp-Video-2020-09-02-at-4.50.43-PM.mp4?_=1

Marrero is een van de politieke oppositiepartijen die profiteert van het presidentiële pardon, dat op 31 augustus werd aangekondigd.

Echter, na zijn vrijlating, dezelfde maandag 31st om 20:00 uur van het Sebin hoofdkwartier in “El Helicoide,” hebben zijn eerste verklaringen de herhaalde klucht van zijn marteling blootgelegd.

De klucht van de marteling valt

Maandenlang maakte de hypothese van de vermeende martelingen en de wrede behandeling van deze gevangenen deel uit van het verhaal van de Venezolaanse oppositie.

Telkens wanneer een van deze met de oppositie verbonden burgers werd gearresteerd voor criminele en samenzwering activiteiten, kwamen er onmiddellijk klachten over de vermeende “martelingen” naar voren.

De zelfverklaarde Juan Guaidó benadrukte bij verschillende gelegenheden dat een wrede behandeling een “praktijk van de dictatuur is om zelfs dood te martelen”.

Op dezelfde manier bevestigde Marrero’s vrouw, op 28 februari van dit jaar, dat haar man “gemarteld werd door het regime”.

“Hij wordt fysiek en mentaal gemarteld zonder reden. Hij zit al 15 dagen in ernstige afzondering in een 2 × 2 cel, zonder dat hij advocaten of familieleden heeft gezien. Hij is zonder reden veroordeeld, en de enige reden is om politieke redenen en omdat hij een directe medewerker is van Juan Guaidó,” verklaarde Romy Marrero in een video die op sociale netwerken is gepost door Guaido’s vrouw, Fabiana Rosales.

De enige waarheid in deze video is echter dat Marrero een directe medewerker is van Juan Guaidó. De militant van de politieke partij Voluntad Popular trad, ten tijde van zijn arrestatie, op als assistent en hoofd van het parlementaire bureau.

Achtergrond

Voor een beter begrip van deze zaak is het belangrijk te benadrukken dat Marrero’s gevangenneming plaatsvond op 21 maart 2019, nadat hij zijn directe verantwoordelijkheid had aangetoond in een terroristische organisatie die van plan was criminele acties uit te voeren.

Bovendien hebben ambtenaren van de nationale inlichtingendienst tijdens zijn detentie een partij oorlogswapens en contant geld in buitenlandse valuta in beslag genomen terwijl ze zijn woning doorzochten. Zijn arrestatie op maart 2019 heeft een direct verband met de opleiding van huurlingen en terroristen in Colombia op dat moment, met de code “Operacion Libertad”.

Topfoto: Roberto Marrero achter zijn baas.