Bron: Taskforce of the Americas 6 september 2020 ~~~

De vredes- en solidariteitsbeweging verloor een geweldig mens, toen Kevin Zeese (28 oktober 1955 – 6 september 2020) overleed. Kevin – samen met zijn levenspartner Margaret Flowers – nam op de meest voorbeeldige manier de leiding, door het zware werk te doen, door anderen aan te moedigen en te begeleiden, door de koers van de actie strategisch in kaart te brengen en door acute politieke duidelijkheid te verschaffen over de urgente kwesties van onze tijd. Kevin’s levenswerk ging over het opbouwen van een volksbeweging in deze tijd van sociale transformatie.

Als opgeleid advocaat en hartstochtelijk activist, was hij een briljante tacticus die protesten tegen onrechtvaardigheid hielp organiseren, net als bij zijn diepe betrokkenheid bij de Occupy-beweging. Hij heeft zijn aanzienlijke vaardigheden aangescherpt door hard te werken en zich te engageren.

Kevin en Margaret richtten Popular Resistance op, een informatiebron en credabillitycentrum voor de beweging. Popular Resistance bevordert een cultuur van verzet voor echte democratie en empowerment. De activiteiten omvatten een blogsite, interviews en podcasts, en trainingsscholen voor activisten van de beweging.

Kevin was een leider in de Green Party, laatstelijk als perssecretaris voor hun huidige presidentskandidaat, Howie Hawkins, en voor Ralph Nader in 2004. Er talloze uren werk in stekend, hielp hij het populaire sentiment vorm te geven, van stuurloze ontevredenheid tot politieke actie.

Als levenslange vredesactivist hielp hij de nationale anti-oorlogsorganisatie ‘Voters for Peace’ op te richten. Hij stond voor en pleitte voor niet-inmenging van de VS in de zaken van andere landen. Hij was lid van de National Board van de Amerikaanse Vredesraad, van het Executive Committee van de Coalition Against US Foreign Military Bases en van de Global Campaign Against US/NATO Military Bases.

Kevin begreep werkelijk en communiceerde er over, dat een betere wereld mogelijk is en dat een betere VS noodzakelijk is. Hij leidde door zijn lichaam letterlijk in de vuurlinie te zetten. Hij was een van de “laatste vier” Venezuela Embassy Protectors in Washington, DC. Kevin was een leider in de internationale solidariteitsbeweging met een speciale focus op Venezuela en Nicaragua.

Jorge Arreaza, de minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela, twitterde bij het horen van Kevin’s overlijden dat hij een “dappere activist voor vrede en mensenrechtenverdediger – een van de Amerikaanse helden” was.

Naast al hun politieke activiteiten, onderhielden Kevin en Margaret een moestuin, die een bron van voeding was voor lichaam en ziel. Kevin was onze onvermoeibare, meest waardevolle speler in de beweging voor sociale rechtvaardigheid. Nu is het zijn tijd om te rusten en onze tijd om hem te evenaren.

Wij betuigen ons medeleven aan Margaretha en familie voor het verlies van onze geliefde kameraad en broer.

KEVIN ZEESE ¡PRESENTE!

Raad van Bestuur, Task Force on the Americas

6 september 2020