Bron: telesurTV (Sp.) 10 mei 2020 ~~~ 

In de afgelopen 24 uur hebben de Venezolaanse staatsveiligheidstroepen in totaal 14 huurlingen gevangen genomen die hebben deelgenomen aan de gewapende invasie op zee op 3 mei jongstleden met de bedoeling een staatsgreep te plegen en de grondwettelijke president, Nicolás Maduro Moros, te vermoorden.

FANB meldde maandagmorgen vroeg op haar Twitter sociale netwerk account, dat in de laatste uren van zondag drie huurlingen werden gevangen genomen in de bergstad San Miguel, in de parochie van Carayaca, Vargas staat.

https://twitter.com/2Redicapital/status/1259721809806667776

Venezolaanse staatsveiligheidstroepen hadden zondagmiddag al 8 huurlingen gevangen genomen in het bergachtige gebied van Petaquirito, zo’n 50 kilometer van Caracas. Onder degenen die door de autoriteiten zijn aangehouden is de neef van de voormalige generaal en staatsgreepplotter, Clíver Alcalá Cordones.

En zondag ochtend heeft de Special Security Forces (FAES) drie personen gearresteerd die betrokken waren bij de mislukte gewapende inval op 3 mei in Colonia Tovar, in de staat Aragua.

De door de FAES gearresteerde personen werden geïdentificeerd als eerste luitenant Jairo Betemy, tweede luitenant Franco Jonathan en eerste sergeant van de Boliviaanse Nationale Garde (GNB) Evan Rincón, die nu in hechtenis zijn van de overeenkomstige autoriteiten.


Tot nu toe zijn 28 huurlingen gevangen genomen (waaronder de acht uit het bergachtige gebied van Petaquirito en de twee Amerikaanse ex-Groene Baretten) die probeerden de Venezolaanse natie te destabiliseren.

Eerdere berichten in dit Nederlandstalige archief over deze gewapende invasie:

Internationale Reacties en Veroordelingen