Bron: Telesur 9 april 2020  ~~~ 

Premier Keith Rowley zei dat het Caribisch gebied oproept tot respect voor het internationaal recht.

Naast het feit dat de houding van zijn land ten opzichte van Venezuela niet is veranderd, verklaarde de premier van Trinidad en Tobago, Keith Rowley, dat het Caribisch gebied een vredeszone moet blijven en verwierp hij een mogelijke militaire interventie onder leiding van de VS in het Zuid-Amerikaanse land.

Verwant: Intellectuelen, Kunstenaars geven een brief uit ter verdediging van Venezuela…

“Onze positie blijft hetzelfde. Trinidad en Tobago blijft een deel van Caricom en we verdedigen dat standpunt resoluut, door te zeggen dat we het Caribisch gebied zien als een zone van vrede. Dat is niet veranderd, en we verwachten niet dat het zal veranderen,” zei Rowley.

De president van het Caribisch gebied vroeg met klem om een buitengewone actie om de politieke impasses binnen de landen op te lossen.

“We blijven onder de paraplu van de VN, waar dit geen zaken van grootte en macht zijn, maar een van naleving van het op regels gebaseerde principe, die voor iedereen gelden,” benadrukte Rowled, zoals gerapporteerd door de lokale outlet Newsday.

“We hebben het hier over non-interventie en het uitsluiten van militaire oplossingen voor politieke problemen op deze manier,” legde hij uit.

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza bedankte Trinidad en Tobago voor het verzoek om het internationale recht te respecteren wanneer de regering van Donald Trump zijn land lastigvalt.

“Wij waarderen het dat de regering van Trinidad en Tobago, via de stem van zijn premier Keith Rowley, oproept tot respect en naleving van de internationale beginselen en regels die door de Verenigde Naties worden beschermd met betrekking tot het dreigen met interventie en het gebruik van geweld in Venezuela”, tweette Arreaza.

Ondertussen bedankte de minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo de Amerikaanse regionale bondgenoten op woensdag voor hun steun aan het project met betrekking tot het opleggen van een “overgangsregering” in Venezuela.

Brazilië, Colombia, Ecuador, Uruguay, Bolivia en Costa Rica behoren tot de landen die het Amerikaanse interventieplan steunen, dat militaire schepen in het Caribisch gebied gebruikt als een mechanisme om druk uit te oefenen.

Trinidad and Tobago’s prime minister Keith Rowley. 2020. | Photo: Twitter/ @GlobalCaribbean