Bron: telesur,  5 januari 2020 ~~~ 

De parlementariërs verklaarden zich in oppositie tegen Guaidó omdat hij het presidentschap van het parlement had gebruikt als een persoonlijk project om zichzelf te verrijken.

De Venezolaanse oppositie verklaarde zondag dat ze niet zouden streven naar de herverkiezing van de zelfbenoemde president Juan Guaidó. Volgens hun verklaring kiest de oppositie ervoor om verder te gaan zonder Guaido, omdat zijn corruptie en mislukkingen hun zaak hebben verslechterd.

De parlementariërs verklaarden zich in oppositie tegen Guaidó omdat hij het presidentschap van het parlement had gebruikt als een persoonlijk project om zichzelf te verrijken.

“In 2019, dat we achter ons laten, was je de hoop van het land, vandaag ben je de grootste teleurstelling, je zou de toekomst kunnen zijn, maar vandaag ben je het verleden en zul je dat blijven, je was een droom veranderd in een nachtmerrie, Juan Guaidó, vanaf vandaag is je tijd afgelopen, “zei de rechtse afgevaardigde van de oppositie, José Brito, deze week.

Hij vervolgde dat zij zullen voorstellen dat afgevaardigde Luis Eduardo Parra wordt gekozen als de nieuwe president van de Popular Will Party (AN).

“Guaidó loog tegen het land en de internationale gemeenschap, hij ontkende ook herhaaldelijk aan iedereen dat hij niet in gesprek was met (president Nicolás) Maduro en de waarheid is dat je opstond en terugliep naar je belangrijkste internationale bondgenoten.”

Hij zei dat hij de mensen ook vroeg om op straat te blijven en dat de Venezolanen keer op keer naar buiten kwamen en dat “in elk van hen de frustratie en hopeloosheid de vechtlust deed verdwijnen.”

“Guaidó gebruikte de mensen niet om de krachten voor verandering te consolideren, maar voor zijn eigen machtspositie,” zei Brito in een verklaring aan de media vanuit de onmiddellijke nabijheid van de parlementszetel in Caracas.

De installatie van de parlementssperiode 2020-2021 wordt gekenmerkt door de manoeuvre van een mogelijke ratificatie van Juan Guaidó, uit de Voluntad Popular(VP) cel, en als voorzitter van het Parlement.

Topfoto: Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido spreekt tijdens de Nationale Vergadering van Venezuela in Caracas, Venezuela 17 december 2019 | Foto: Reuters