Bron: telesurTV 18 december 2019 ~~~

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, María Zajárova, zei woensdag dat zendingen maandelijks zullen plaatsvinden en het assortiment medicijnen in Venezuela in de toekomst naar verwachting zal uitbreiden.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdag aangekondigd dat zijn regering een verzending van medicijnen zoals insuline naar Venezuela heeft gestuurd, als onderdeel van de strategische alliantieovereenkomst die dit jaar tussen de twee landen is ondertekend.

Woordvoerster María Zajárova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat “vorige week de eerste partij insuline werd afgeleverd in Venezuela, met ten minste 200.000 eenheden.

De Russische functionaris wees erop dat het plan voor volgend jaar is, om 5 miljoen extra pakketten medicijnen te sturen als onderdeel van de humanitaire technische hulp die het Zuid-Amerikaanse land ontvangt, na de economische, financiële en commerciële blokkade door de Verenigde Staten.

“De levering van de zendingen levert vitale medicijnen voor meer dan 400.000 burgers die lijden aan diabetes en die worden behandeld door het ‘public health system’,” voegde Zajárova toe.

Rusland en Venezuela versterken de samenwerking in de energiesector.

Russische autoriteiten hebben herhaald dat Venezuela een belangrijke strategische partner is voor de Euraziatische natie in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Ondertussen heeft het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op zijn website aangekondigd dat op 13 december een zending insuline is aangekomen, die voldoet aan strikte gezondheidscontroles en beveiligingsmaatregelen, om gedistribueerd te worden in het nationale volksgezondheidssysteem.

Tijdens het Internationaal Economisch Forum in St. Petersburg ondertekenden Rusland en Venezuela een strategische alliantieovereenkomst om te voldoen aan de vraag van Venezolanen die medicijnen nodig hebben, en om de Russisch-Venezolaanse samenwerking op humanitair gebied vorm te geven.