Bron: RedRadioVe 23 februari 2021 (SP), 
orinocotribune 24 februari 2021 (EN) ~~~

Een nieuwe zending met humanitaire hulp uit de Volksrepubliek China is aangekomen in Venezuela. Het gaat om ongeveer 25 ton medische benodigdheden en materiaal dat nodig is in de strijd tegen COVID-19.

De Venezolaanse delegatie die de partij medicijnen en materiaal in ontvangst nam, werd geleid door minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza Montserrat. De diplomaat legde uit dat dit de 10e vlucht is die de Chinese regering naar de Bolivariaanse natie heeft gestuurd om gratis gezondheidszorg te verlenen aan patiënten die zijn getroffen door COVID-19.

“Met deze 10 vluchten, hebben we al een totaal van 246 ton uit de Volksrepubliek China alleen,” voegde Arreaza eraan toe. Hij zei dat het in totaal oploopt tot meer dan 550 ton, door overeenkomsten met andere landen en multilaterale organisaties.

Ook verwees de minister van Buitenlandse Zaken naar het probleem dat “de willekeurige blokkade door de regering van de Verenigde Staten vormt, om de noodzakelijke medische voorraden te kopen te midden van de pandemie. Daarom benadrukte hij dat dit probleem wordt overwonnen, onder meer dankzij de samenwerking met de Volksrepubliek China.

Hij voegde eraan toe dat Venezuela zonder China, Rusland, Turkije en agentschappen van de Verenigde Naties (VN) niet eens zou beschikken over het vaccin, PCR-tests, ventilatoren of maskers.

China: humanitaire macht

Bij de ontvangst van de lading voorraden voegde minister van Buitenlandse Zaken Arreaza eraan toe dat de Volksrepubliek China een humanitaire macht is geworden die er niet op uit is om andere landen aan te vallen of te blokkeren.

“Namens president Nicolás Maduro bedanken wij president Xi Jinping en ambassadeur Li Baorong voor alle inspanningen die zij hebben geleverd zodat Venezuela enerzijds donaties kan ontvangen en anderzijds, zoals deze zending op een Conviasa-vlucht, aankopen die door de Venezolaanse staat zijn gedaan.”

De minister van Volksgezondheid, Carlos Alvarado, zei van zijn kant dat tot de belangrijkste geneesmiddelen in de zending antivirale middelen, stollingsmiddelen en steroïden behoren, evenals andere essentiële geneesmiddelen voor patiënten die in intensive care units liggen.

“Persoonlijke beschermingsmiddelen, maskers, handschoenen, gezichtsmaskers en bioveiligheidspakken komen ook aan voor het personeel dat de patiënten in de frontlinie behandelt”. Hij vermeldde ook de ontvangst van voorraden voor de analyse van het zuurstofgehalte in het bloed.

Topfoto: 10e vlucht met China’s humanitaire hulp arriveert in Venezuela. Foto met dank aan MPPRE.


Sta me toe dat ik verwijs naar berichtgeving in een een subarchief, ter rechtzetting van de door de gevestigde media consequent herhaalde, maar onjuiste, lasterlijke berichtgeving t.a.v. China, m.n. over de protesten in Hongkong, over de fabels van concentratiekampen in Xinyang en over de vreselijke dingen die de Chinese staat de Falong Gong Boedhisten zou aandoen: Subarchief openbaararchief.nl/aid