Door Carlos Eduardo Sánchez
ultimasnoticias 9 maart 2022 !~~~

De voormalige president van de Plurinationale Staat Bolivia, Evo Morales Ayma, heeft een internationale campagne aangekondigd voor de ontbinding van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), die volgens hem een bedreiging vormt voor de gehele planeet.

Tijdens een interview dat hij aan Sputnik heeft aangeboden, zei Morales dat hij een internationale beweging van de Zuid-Amerikaanse linkse organisatie Runasur aan het organiseren was om een einde te maken aan de NAVO.

“De NAVO is een bedreiging voor de wereldvrede, voor de veiligheid, en daarom staan wij voor de taak om afspraken te maken met sociale bewegingen, niet alleen in Latijns-Amerika maar in alle werelddelen, om haar uit te schakelen. Als er niets tegen de NAVO wordt ondernomen, zal zij een permanente bedreiging voor de mensheid worden”, waarschuwde hij.

Hij zei ook dat de door de VS geleide Atlantische organisatie de laatste weken nieuwe sancties aan Rusland heeft opgelegd om zich te verzetten tegen de militaire operatie in Oost-Oekraïne waartoe president Vladimir Poetin het bevel heeft gegeven.

Hij wees erop dat de VS “druk en dreigementen” uitoefenen op Latijns-Amerikaanse presidenten om Rusland te veroordelen voor het conflict in Oekraïne.

Morales bevestigde dat de presidenten zich bewust zijn van deze Amerikaanse mandaten, maar dat zij, aangezien zij tot het “kapitalistische systeem” behoren, geen andere keuze hebben dan te “gehoorzamen”.

In de afgelopen dagen heeft de Zuid-Amerikaanse leider opgeroepen tot een grote internationale mobilisatie om het interventionistische expansionisme van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) en de regering van de Verenigde Staten in te dammen.

De voormalige Boliviaanse president wijst erop dat de NAVO de grootste vijand van de mensheid is en een bedreiging vormt voor het leven, de vrede en de economie vanwege haar expansionistische, interventionistische en oorlogszuchtige beleid.