Alba Ciudad 16 februari 2022 (SP)
orinocotribune 18 februari 2022 (EN) ~~~

“Rusland heeft de volledige steun van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, in de strijd die het voert om de dreigingen van de NAVO en de westerse wereld te verjagen,” zei de president van Venezuela, Nicolás Maduro, deze woensdag, 16 februari, tijdens zijn ontmoeting met de vice-premier van de Russische Federatie, Yuri Borisov.

Tijdens de vergadering van de Intergouvernementele Commissie op hoog niveau (CIAN), waar strategische overeenkomsten tussen beide naties werden ondertekend in het Miraflores Paleis in Caracas, verklaarde het Venezolaanse staatshoofd zijn standpunt, waarbij hij zijn overtuiging uitsprak dat Rusland een vreedzame natie zal blijven.

“Hoeveel heeft de strijd van Rusland gekost?” vroeg president Maduro. “20 miljoen doden tegen het nazi-leger, en het lijkt erop dat Europa en het Noord-Amerikaanse imperialisme het niet begrepen… Elk deel van het Russische grondgebied werd centimeter voor centimeter heroverd. En dat wordt niet vergeten.”

In die zin benadrukte president Maduro de steun van het Bolivariaanse en revolutionaire volk van Venezuela voor Rusland, “en met ons, als een regering voor vrede, want uiteindelijk is het vreedzame diplomatie wat zal zegevieren. Een geweldige triomf voor president Vladimir Poetin in deze dagen van internationale campagnes en dreigementen, omdat zij de waarheid hebben gepresenteerd, en een ferme diplomatie, ter verdediging van zijn belangen.”

Het is belangrijk op te merken dat in de afgelopen weken de spanning aan de grens tussen Oekraïne en Rusland kunstmatig is opgevoerd, naast een wijziging in de diplomatieke betrekkingen tussen westerse landen die belang hebben bij het gebied van de voormalige Sovjet-republieken. Deze spanning is aangewakkerd door Washington en de NAVO in hun eindeloze poging om Rusland, of elk ander land dat niet buigt voor hun hegemoniale dictaten, zwart te maken.

Topfoto: President Nicolás Maduro tijdens de ontmoeting met de vice-premier van de Russische Federatie, Joeri Borisov. Foto: Zurimar Campos (Presidentiële pers).