Bron: telesur 17 november 2021 ~~~

De FANB zal ook zorgen voor de bescherming van de leden van de internationale waarnemingsmissies en de autoriteiten van de verkiezingsmacht.

De Bolivariaanse Nationale Strijdkrachten (FANB) van Venezuela hebben dinsdag het zogenaamde Republikeinse Plan geactiveerd om de veiligheid tijdens de verkiezingen van 21 november te garanderen, in coördinatie met de verkiezingsautoriteiten en andere staatsentiteiten.

Meer dan 356 duizend militairen zullen worden belast met de bescherming van de 14.262 stemcentra verspreid over het nationale grondgebied, naast de overige faciliteiten en infrastructuur die het CNE-platform ondersteunen, kondigde Domingo Hernández, de strategische, operationele commandant van de FANB, aan.

Tijdens de inzet van de media en het militaire personeel, in de Paseo de los Próceres, in Caracas, gaf het militaire opperbevel aan dat ook de netwerken en repeaterantennes van de media- en telecommunicatiebedrijven van het land beschermd zullen worden.

De FANB zal ook zorgen voor de bescherming van de leden van de internationale waarnemingsmissies en de autoriteiten van de electorale macht.

In dit verband wees minister van Defensie Vladimir Padrino op het burgerlijke karakter van de inzet van het Republikeinse Plan om de bevolking te begeleiden tijdens de verkiezingen van 21 november.

Hij benadrukte dat de FANB de eenvoudige taak heeft om de logistiek, de bewaking en de veiligheid van de verkiezingsinfrastructuur te begeleiden en de stabiliteit van het land en de ontwikkeling van het democratische gebeuren in een vreedzame omgeving te garanderen.

De minister van Binnenlandse Betrekkingen, Justitie en Vrede, Remigio Ceballos, deelde van zijn kant mee dat de troepen van de strijdkrachten bij de bewakings- en beschermingsacties zullen worden bijgestaan door meer dan 98.000 politieagenten en de rest van de veiligheidsdiensten.

Ceballos preciseerde dat, als onderdeel van de voorschriften die zijn aangenomen om de rust van de burgers tijdens de verkiezingen te garanderen, vanaf aanstaande vrijdag het verbod op de verkoop en consumptie van alcoholische dranken in openbare ruimten en het dragen van wapens en massaconcentraties van kracht zal worden.

Meer dan 21 miljoen Venezolanen worden opgeroepen naar de stembus te gaan in de zogenaamde mega-verkiezingen om de 23 gouverneurs en 335 burgemeesters van het Zuid-Amerikaanse land te kiezen, naast de leden van de regionale wetgevende vergaderingen en gemeenteraden.

Tijdens de activering van het Plan República heeft de voorzitter van de CNE, Pedro Calzadilla, gewezen op de permanente coördinatie van de verkiezingsautoriteiten met het militaire oppercommando en de veiligheidsorganisaties, om een succesvol verloop van het proces te garanderen.

Topfoto: FANB is klaar voor Venezuela Regionale en Gemeentelijke Verkiezingen 2021, Veiligheid zal worden geboden aan de kiezers, evenals bewaring en opslag van verkiezingsmateriaal. | Foto: Twitter @anon_candanga