Bron: telesur 25 oktober 2021 ~~~

President Diaz-Canel veroordeelde ook de acties van de Amerikaanse ambassade in Havana, waarvan de ambtenaren regelmatig ontmoetingen hebben met leiders van de contrarevolutie, en offensieve uitspraken doen op hun sociale netwerken over de binnenlandse aangelegenheden van het land.

De Cubaanse president Miguel Diaz-Canel herhaalde vandaag dat de Amerikaanse regering vasthoudt aan pogingen om de interne orde van Cuba te ondermijnen, en riep op om deze houdingen te confronteren en aan de kaak te stellen.

“De Amerikaanse ambassade in Cuba houdt vast aan haar trieste en beschamende rol van ondermijning van de interne orde in ons land,” schreef de president op zijn sociale netwerkaccount Twitter.

Het staatshoofd zei dat “we niet werkeloos zullen toezien bij dergelijk gedrag,” en net als in “zovele jaren van strijd, zijn we vastbesloten om het te confronteren en aan de kaak te stellen.”

In zijn boodschap deelde Diaz-Canel de publicatie van de Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodriguez, die het diplomatieke hoofdkwartier van de V.S. in zijn land veroordeelde, voor de “groeiende rol” in de pogingen van politieke subversie tegen Cuba.

“Het is provocerend gedrag en in strijd met het Verdrag van Wenen. Wij zijn vastbesloten om het subversieve en agressieve werk van de ambassade aan te pakken,” aldus de minister van Buitenlandse.

Gisteren sloot de president de tweede plenaire zitting van het Centraal Comité van de Communistische Partij van Cuba af met een toespraak waarin hij de economische, commerciële en financiële blokkade aan de kaak stelde die de Verenigde Staten zijn land opleggen. Hij noemde dit voortdurende beleid van vijandigheid “op de planeet geen vergelijk hebben”.

Hij veroordeelde ook de acties van de Amerikaanse ambassade, waarvan de ambtenaren regelmatig ontmoetingen hebben met leiders van de contrarevolutie, en op hun sociale netwerken offensieve uitspraken doen over de binnenlandse aangelegenheden van het land.

“Zij zijn van plan leiders te identificeren en te bevorderen, vooral jonge mensen, om hen voor te bereiden in het buitenland om hen te gebruiken om hun anti-socialistische, pro-kapitalistische en neoliberale ideeën te promoten,” bekritiseerde het staatshoofd.

Bron: De Amerikaanse ambassade in Havana speelt een steeds grotere rol in politieke ondermijningspogingen. Het is een provocerend gedrag dat in strijd is met het Verdrag van Wenen. | Foto: Twitter @EmbaCuba_Surina