Bron: kawsachunnews 28 juli 2021 ~~~

President Luis Arce heeft aangekondigd dat Bolivia bij wijze van solidariteit een vliegtuig naar Cuba zal sturen met voedsel en injectiespuiten bestemd voor het Cubaanse volk.

De aankondiging werd gedaan tijdens de akte van eerbetoon voor de Nationale Dag van de Opstand die de 68e verjaardag herdenkt van de aanval op de Moncada en Carlos Manuel de Céspedes kazernes, een gebeurtenis die een gedenkwaardige mijlpaal markeerde in de opmars van de Cubaanse Revolutie.

“Ik wil het Boliviaanse volk en het Cubaanse volk aankondigen dat ons kabinet morgen een vliegtuig naar Cuba zal sturen met injectiespuiten en voedsel voor onze Cubaanse broeders”, aldus de president.

“Hoewel we moeilijke economische en sociale momenten doormaken na de staatsgreep en het verschrikkelijke bestuur van de de facto-regering, heeft Cuba ons geleerd dat solidariteit niet betekent geven wat we over hebben, maar delen wat we aan weinig of veel hebben,” voegde de president eraan toe. .

“Ons vliegtuig zal geladen zijn met solidariteit, met veel genegenheid,” zei de autoriteit voor een applaudisserend publiek.

Voorafgaand aan de toespraak van Arce bedankte de Cubaanse ambassadeur in Bolivia, Danilo Sánchez, Bolivia voor zijn solidariteit en zijn veroordeling van de Amerikaanse blokkade van het eiland.

De Cubaanse ambassadeur in Bolivia, Danilo Sánchez, hekelde dat het eiland het voorwerp is van een mediaoorlog door de Amerikaanse regering, die de bevordering van terroristische acties omvat, zoals de recente aanval op de Cubaanse ambassade in Frankrijk met behulp van molotovcocktails, allemaal met het doel om het gunstige scenario te bereiken voor de interventie van de Verenigde Staten naar het eiland.

“Op opportunistische wijze heeft de Amerikaanse regering een bloedige mediaoorlog gevoerd tegen de Cubaanse Revolutie, steunend op een campagne van leugens, vals nieuws en de oproep tot geweld en haat, dit alles met aanmoediging en financiële en mediamiddelen van de Amerikaanse regering en in het bijzonder van de reactionaire anti-Cubaanse groepen die zich in Florida hebben gevestigd,” zei hij.


In het archief: