Bron: telesur 7 mei 2021 ~~~

Uitvoerend Vice President van de Republiek Delcy Rodríguez melde dat Venezuela geconfronteerd wordt met een media-lynchpartij tegen haar politieke en sociale leiders, inclusief het frauduleuze gebruik van sociale netwerken in campagnes georkestreerd in Washington en vijf regeringen van het Lima Kartel, onder leiding van Luis Almagro, die proberen de publieke opinie tegen het land te manipuleren.


“De procureur-generaal van de Republiek presenteerde een uitbreiding van het rapport ingediend bij het Internationaal Strafhof (ICC) waaruit blijkt dat vanuit communicatief oogpunt sociale netwerken worden geïnstrumentaliseerd om een publieke opinie te creëren die ongunstig is voor het land,” legde Rodríguez uit, die in een persconferentie aan de nationale en internationale media werd vergezeld door minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza en sectorale vicevoorzitter voor communicatie, cultuur en toerisme, Freddy Ñáñez.

In dit verband wees de uitvoerende vice-voorzitter erop dat Venezuela zijn stem verheft en oproept om met wetenschappelijke en professionele nauwkeurigheid de realiteit van het land te belichten in plaats van het beeld dat de media proberen te schetsen.

“Het is een zeer ernstige operatie, en we vragen de internationale gemeenschap altijd om zichzelf in dezelfde spiegel te zien, want wat ze vandaag Venezuela aandoen, kunnen ze morgen elk land aandoen,” zei Rodriguez.

“Uitvoerend Vice President, @delcyrodriguezv: Wat tegen Venezuela wordt gedaan is een media lynchpartij tegen zijn politieke en sociale leiders via de netwerken.”

de realiteit dieZe drong er bij het ICC op aan om samen te werken met de Venezolaanse instellingen en relevante rechtbanken, die bevoegd zijn met alles wat te maken heeft met Mensenrechten. In een recente studie met behulp van Big Data, hebben deskundigen onthuld hoe sociale netwerken valse informatie construeren tegen de mensenrechtensituatie van het land.

“In een goed onderbouwde bestudering van meer dan 15.345.683 tweets, met meer dan 1.400.000 avatars (accounts) en meer dan 31 miljoen interacties, is er een kleine kern van profielen in het Twitter-netwerk gecreëerd door bots die aan deze valse meningen, valse werkelijkheden en matrices drastisch hebben bijgedragen om de beslissingen van het ICC te beïnvloeden. Venezuela is een constitutionele staat die gebaseerd is op mensenrechten en respect; deze matrices hebben getracht te beschadigen met leugens die door de media zijn bedacht om het Venezolaanse volk aan te vallen,” verklaarde zij.
lynch

Topfoto: Vice-president Delcy Rodriguez beschreef als “media lynch” de hybride oorlog strategie die tegen Venezuela wordt gebruikt om de beslissing van het Internationaal Strafhof (ICC), in een vooronderzoek tegen de Venezolaanse staat te beïnvloeden. | Foto: Twitter/@PetraYsabelina