Bron: Telesur-english 18 januari 2021 ~~~

Tijdens een virtuele persconferentie van parlementariërs die de Palestijnse zaak steunen, verklaarde de Boliviaanse vice-president David Choquehuanca dat “de misdaden van het zionistische regime, met name tegen burgers, vooral vrouwen en kinderen, niet mogen worden vergeten, maar op voorbeeldige wijze moeten worden berecht”.

Bolivia bevestigde maandag opnieuw dat Israël berecht zal moeten worden voor zijn misdaden tegen de Palestijnen, als de volkeren van de wereld zich inzetten voor steun aan het illegaal bezette Palestina.

Tijdens een virtuele persconferentie van parlementariërs die de Palestijnse zaak steunen, verklaarde de Boliviaanse vice-president David Choquehuanca dat “de misdaden van het zionistische regime, met name tegen burgers, vooral vrouwen en kinderen, niet moeten worden vergeten, maar op voorbeeldige wijze moeten worden berecht”.

De conferentie, die wordt georganiseerd door Iran, brengt vertegenwoordigers van Palestina, Turkije, Maleisië, Indonesië, Jemen, Algerije, Afghanistan, Pakistan, Qatar, Tunesië, Libanon, Bolivia, Venezuela, Irak, Syrië en Zuid-Afrika bijeen.

Onder de regering van de MAS (Movement Towards Socialism) met leider Luis Arce, heeft Bolivia het beleid van voormalig president Evo Morales van volledige steun aan het Palestijnse volk voortgezet. “In deze nieuwe tijd moet er een einde komen aan de bezetting. De kwestie van de Palestijnse vluchtelingen moet met rechtvaardigheid worden opgelost”, aldus Choquehuanca.

Topfoto: Bolivia heeft onder de regering van de Movement Towards Socialism (MAS)-leiders Luis Arce en David Choquehuanca het beleid van de voormalige president Evo Morales van volledige steun aan het Palestijnse volk voortgezet. | Foto: Twitter/@LaramaDavid


gerelateerde informatie in het openbaararchief: