Bron: LaIguanaTV 30 december 2020 ~~~

Deze dinsdag 29 december heeft de minister van Binnenlandse Betrekkingen, Justitie en Vrede, Carmen Meléndez, details aangeboden over een nieuw plan dat in Colombia is vooorbereid om de installatie te saboteren van de nieuwe Nationale Assemblee, die op 6 december jongstleden is gekozen en die haar wetgevende periode op 5 januari 2021 zal beginnen.

Tijdens een door VTV uitgezonden verklaring heeft de minister de namen van alle betrokkenen bij de zogenaamde “Operatie Boycot van de Nationale Assemblee” nader toegelicht. Een van de betrokkenen, Ronald Enrique Rivero Flores, Alias “Fido Dido” of “El Flaco” – die in de staat Trujillo werd gearresteerd na inlichtingen- en contraspionagewerk – bekende dat het terroristisch plot gepland was op een bijeenkomst op 21 december in Riohacha, Colombia, bijgewoond door extreemrechtse agenten en Colombiaanse narcoparamilitairen, Venezolaanse voortvluchtige Leopoldo López, president Iván Duque en zijn voogd Álvaro Uribe Vélez.

De richtlijnen werden uitgevaardigd in een eerdere bijeenkomst waar Álvaro Uribe en Iván Duque aanwezig waren, evenals de voortvluchtigen Leopoldo López – beschermd door het Koninkrijk Spanje – en Iván Simonovis – beschermd door het Amerikaanse regime. De details kwamen van Rivero Flores, die het contactpersoon in Venezuela was van de Colombiaanse agent Gerson Rojas Rojas, alias “Berlijn”.

Tot nu toe zijn volgens Meléndez de volgende personen die verband houden met dit opruiende plan, dat volgens de bekentenissen van de alias “Fido Dido” tussen 27 december en 5 januari zou worden uitgevoerd, gevangen genomen.

Het plan was erop gericht om huurlingen die in Colombia zijn opgeleid, via de staten Zulia, Táchira, Apure en Bolívar naar Venezuela te halen om sociale destabilisatie, paniek en angst onder de bevolking te veroorzaken door middel van terroristische aanslagen op het hoofdkwartier van het Wetgevende Paleis in Caracas, de El Guri waterkrachtcentrale in de staat Bolívar en de Amuay-raffinaderij in Falcón.

Het plan omvatte ook aanvallen op militaire en politie-grenseenheden en de uitvoering van selectieve moordaanslagen op directe familieleden van hooggeplaatste Venezolaanse regeringsfunctionarissen. Het was ook de bedoeling om huurmoordenaars in te zetten tegen gouverneurs en gekozen vertegenwoordigers die op 5 januari 2021, wanneer de nieuwe Nationale Assemblee wordt geïnstalleerd, in functie zullen treden.

Een moordaanslag op de procureur-generaal van de Republiek, Tarek William Saab, maakte ook deel uit van de plannen, evenals de overname van een “grote militaire eenheid” uit de staat Aragua die deel uitmaakt van het 825e bewapeningsbataljon “Manuel Toro”.

Lijst van de tot nu toe gevangengenomen personen

1) Sorany Salazar Maldonado: (Kapitein. Medewerker bij de vlucht naar Colombia van zijn zus, die betrokken is bij een geval van geweld in Caracas).

2) Ronald Fernando Jorge Rodríguez: (echtgenoot van Salazar Maldonado en kapitein van de marine).

3) Rigoberto Moreno Carmona: (gepensioneerde van de Cicpc. Hij was Estupiñán’s liaison in Venezuela).

4) Dario Estrada Perozo: (alias “Merienda Negra”). Betrokken bij de brandstichting van de General Magistracy in Caracas in 2017. Hij had een voorzorgsmaatregel in het kader van de presentatieregeling en werd vervolgens voortvluchtig. Hij werd opgeleid tot huurling in Cúcuta in 2018).

5) Edgar Enrique García Pachano: (alias “Arquitecto”, financier van de brandweer van Altamira).

6) Robert José Valera: (lid van de Lerarenbond van Carúpano).

  1. Argenis Enrique Ugueto Benítez: (alias Gocho de Aragua). Guarimbero. Opgeleid in Colombia en rekruteerder van extremisten).
  2. Víctor Estupiñán: (voormalig Cicpc-agent. Gevangengenomen in de late namiddag van deze dinsdag, zoals president Nicolas Maduro meldde).

Lijst van de personen die betrokken zijn bij het plan

1) Lesbia Gorrín Rodríguez: (financier uit Spanje).

2) José Enrique Mujica Ledezma: (financier van de staat Carabobo).

3) Jesús Elías Rincón: (lid van de Wandelaarsbeweging in Táchira) Dader van explosies in Altamira in 2017. Hij werd in Colombia opgeleid tot huurling).

4) Ismael de Jesús Villamizar Quintero: (Hacker. Verantwoordelijk voor de sabotage van de El Guri waterkrachtcentrale en de Amuay-raffinaderij).

5) Andrés David Robayo Briceño.

6) Deivis José Olivero.

7) Henry José Rivas Pérez.

8) Pablo Antonio Parada Díaz.

9) Alexander Antonio Tirado Lara.

Verdere informatie over de bijeenkomst in Riohacha

Volgens de informatie die minister Meléndez heeft onthuld, werd de Riohacha-vergadering bijgewoond door Gerson Rojas Rojas, bekend als “Berlijn”, een Colombiaanse inlichtingenagent en U.S. DEA-contactpersoon die verantwoordelijk is voor het rekruteren van Venezolaanse dissidenten; “Baltazar”, een Colombiaanse inlichtingenofficier en DEA-contactpersoon; en “Miguel”, een Colombiaanse inlichtingenofficier die betrokken was bij de kidnapping van journalisten aan de grens met Ecuador in maart 2018.

Van de drie Colombiaanse agenten van de inlichtingendienst is een portret gemaakt op basis van de getuigenissen van de gedetineerden. De Venezolaanse regering heeft een beloning van 500.000 dollar aangeboden aan iedereen die zowel in Colombia als in Venezuela enige informatie over de verblijfplaats van deze Colombiaanse terroristische agenten kent en onthult.

Naast deze drie Colombiaanse functionarissen waren ook de volgende personen bij de vergadering aanwezig:

1) Julio Cesar Sanchez Ruiz: (actief reservebrigadegeneraal. Colombiaanse informant en betrokken bij de mislukte Operatie Gideon).

2) Félix Mata Sanguinetty: (actieve reservekolonel. Colombiaanse informant en huurlingentrainer voor Operatie Gideon).

3) Pablo Antonio Parada Díaz: (exploitant van Mata Sanguinetty. Beschuldigd van misdaden tegen de FANB).

  1. Alexander Tirado Lara (alias “Gato de Aragua”). Stichtend lid van de opruiende groep Volad Popular).
  2. Victor Estupiñán: (ex-agent van de Cicpc. Operator van Rigoberto Carmona).

6) Andrés David Robayo Briceño: (exploitant van Léster Toledo en lid van Voluntad Popular).

7) Henry José Rivas Pérez: (kapitein deserteur van de FANB. Hij nam deel aan de poging tot staatsgreep in Altamira op 30 april 2019).

  1. Deivis José Olivero (lid van Voluntad Popular, Guarimbero)

Eerder informatie hierover in het openbaararchief