Door Margaret Flowers en Leonardes Flores
Popular Resistanc, 30 november 2020 ~~~ 

Op 6 december zullen de Venezolanen stemmen voor een nieuwe Nationale Vergadering. Net als de afgelopen twintig jaar bemoeien de Verenigde Staten zich met het verkiezingsproces en hebben ze al ten onrechte beweerd dat de verkiezingen vervalst zijn.

De laatste verkiezingen voor de Nationale Assemblee in 2015 waren besmet door systematische omkoperij van kiezers in een afgelegen regio. De rechtse partijen hebben geweigerd om die verkiezing op bevel van het Hooggerechtshof opnieuw te doen, waardoor de hele Nationale Assemblee in minachting voor de rechter is komen te staan. De Latijns-Amerikaanse beleidsanalist Leonardo Flores zal om te spreken over deze verkiezing en de gevolgen van de inspanningen van de VS om zich in te mengen en de huidige regering omver te werpen.

Luister (vanaf minuut 28):

Situatiebechrijving en achtergronden van Leonarde Flores: vanaf minuut 28


Abonneer je op onze show op iTunes, SoundCloud, MixCloud of Stitcher.
Bekijk ons op iTunes! Klik hier … (Klik daarna op “Bekijk in iTunes … Klik daarna op “Beoordelingen en Beoordelingen”.)

Gast:

Leonardo Flores is een campagnecoördinator voor Latijns-Amerika van CODEPINK. Hij heeft een bachelor-diploma filosofie van de Universiteit van Maryland en hij brak zijn masteropleiding aan de University of Maryland School of Public Policy af, om als analist te werken aan de relaties tussen de VS en Venezuela. Leonardo werd geboren in Venezuela en onderhoudt nauwe banden met de sociale bewegingen die het land in de afgelopen twintig jaar hebben getransformeerd.

Margaret Flowers is een kinderarts, pleitbezorger van single payer gezondheidszorg en rechtvaardigheid. Co-directeur Populair Verzet, co-host Clearing the FOG en voormalig kandidaat voor de Amerikaanse Senaat.