Bron: Marcel Kunzmann, 
america21 25 november 2020 ~~~

Washington/Caracas/Havana. Volgens het team van advocaten van de zittende Amerikaanse president Donald Trump heeft “communistisch geld” uit Venezuela, Cuba en de Volksrepubliek China de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen op 3 november beïnvloed ten gunste van de verkiezingswinnaar Joe Biden.

Sidney Powell legde tijdens een persconferentie van Trump’s juridische team uit dat de stemmachines die door het bedrijf “Dominion Voting Systems” in verschillende Amerikaanse staten werden gebruikt, software gebruikten die was ontwikkeld onder de Venezolaanse president Hugo Chávez, die in 2013 overleed. De drie landen hebben de uitslag van de verkiezingen beïnvloed omdat door deze software enkele stemmen voor Trump aan Biden toegekend werden, zei Powell, zonder enig bewijs te leveren. “President Trump heeft een verpletterende overwinning behaald,” zei de advocaat. Meer dan 30 klachten van het juridische team van Trump over “verkiezingsfraude” zijn al verworpen.

Dominion verwierp de beschuldigingen in een verklaring op dezelfde dag als een “vloed van absurditeiten”. “De Dominion heeft de stemmen niet veranderd, heeft de verkiezingen niet vervalst of heeft geen enkele andere vorm van verkiezingsfraude gepleegd. De machines van Dominion zijn niet eens in gebruik in enkele controversiele stemmingsdistricten, met inbegrip van Phiadelphia, Milwaukee en Deen in Wisconsin,” aldus het bedrijf.

President Miguel Díaz-Canel van Cuba zei op Twitter: “We hebben in de jaren van de revolutie te maken gehad met inmenging en intimidatie door de Verenigde Staten. Ons buitenlands beleid is daarom gebaseerd op ethische principes die inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van andere staten verbieden”, aldus het Cubaanse staatshoofd. Minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodríguez was nog uitgesprokener: “Vertegenwoordigers van President Trump liegen genadeloos door valse informatie te verspreiden over vermeende Cubaanse inmenging in de VS-verkiezingen,” zei de diplomaat.

De regering van Venezuela reageerde echter met spot: “Er zijn verschillende niveaus: Leugens, absurditeiten en belachelijkheid. Comandante Hugo Chávez de schuld geven van de nederlaag van Tromp in 2020 is zonder twijfel een van de meest extreme belachelijke dingen,” zei minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza.

Ondertussen heeft Trump Powell ontslagen. Ze werkt niet meer voor het juridische team, noch voor de president persoonlijk, volgens de leider van het team, Rudy Giuliani.

nationalpost / granma / pl / @BrunoRguezP / thestreet