Bron: Telesur-english, 7 november 2020 ~~~

Iran, Venezuela, Spanje, Panama en andere landen hebben officiële delegaties gestuurd voor de inhuldiging op zondag 8 november van de Boliviaanse president Luis Arce en vicepresident David Choquehuanca.

Talrijke buitenlandse delegaties zijn vandaag in El Alto, Bolivia, aangekomen voor de inhuldigingsceremonie van de Boliviaanse president Luis Arce Catacora en vice-president David Choquehuanca op zondag 8 november.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif kwam aan het begin van de zaterdagmiddag nadat hij de eerste twee delen van zijn Latijns-Amerikaanse diplomatieke tournee had afgewerkt in Venezuela en Cuba, waar hij van gedachten wisselde met de staatshoofden, andere regeringsleiders en wetenschappelijke en industriële leiders van beide landen.

De Venezolaanse delegatie, onder leiding van minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza, kwam zaterdagmiddag laat aan in El Alto en werd vergezeld door Venezolaanse media en andere hooggeplaatste ambtenaren.

Andere delegaties die aan de beëdigingsceremonie zullen deelnemen, komen zaterdag aan vanuit Panama en Spanje, waaronder de koning van Spanje, Felipe VI, en de president van Panama, Laurentino “Nito” Cortizo.

https://twitter.com/camilateleSUR/status/1325154790737801221?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1325154790737801221%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telesurenglish.net%2Fnews%2FBolivia-Foreign-Delegations-Arrive-for-Luis-Arces-Inauguration-20201107-0003.html


De historische inauguratie van de MAS-IPSP, die in de Boliviaanse algemene verkiezingen op 18 oktober triompantelijk won, met meer dan 55% van de populaire stemmen, zal plaatsvinden op zondag 9 november in een eeuwenoude traditionele inheemse ceremonie.

Terwijl minister van Buitenlandse Zaken Karen Longaric van de coup-regering de zelfverklaarde president van Venezuela en parlementslid van de oppositie Juan Guaidó had uitgenodigd voor de inauguratie, nodigden Arce en Choquehuanca ook Venezuela uit voor de inauguratieceremonie, en de legitieme en democratisch gekozen president Nicolas Maduro.

Een dag na de inhuldiging op maandag 9 november zal de voormalige president van Bolivia, Evo Morales Ayma, die in november 2019 met een door de VS gesteunde militaire staatsgreep werd afgezet, voor het eerst sinds hij meer dan een jaar geleden in Mexico en later Argentinië in ballingschap werd gedwongen, naar Bolivia terugkeren.

Topfoto: De officiële delegatie van de Islamitische Republiek Iran komt in Bolivia aan voor de inhuldiging van Luis Arce. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammad Javad Zarif, werd ontvangen door een commissie van de door de MAS geleide wetgevende macht.| Foto: Twitter/@Kawsachun Nieuws