Bron: laiguana TV 20 juni 2020 (SP)
orinocotribune 20 juni 2020 (EN ~~~ 

De ambassade van de Islamitische Republiek Iran in Caracas meldde dat aanstaande zondag 21 juni het schip Golsan in Venezuela aankomt, geladen met voedsel om de eerste Perzische supermarkt in het Zuid-Amerikaanse land te openen.

“Een ander succes in de vriendschappelijke en broederlijke betrekkingen tussen twee landen”, schreef de Iraanse ambassade op haar Twitter-account.

In de maand mei van dit jaar heeft Iran samen met Venezuela bijgedragen aan het oplossen van het benzinetekort als gevolg van de illegale dwangmaatregelen van de Verenigde Staten. Iran stuurde vijf schepen met 1,53 miljoen vaten benzine en additieven voor het weer in werking stellen van de raffinaderijen in Venezuela.

Gerelateerd: Delcy Rodríguez: Pompeo Confesses Sanctions Prevent the Arrival of Food in Venezuela (CLAP).

Op dat moment kondigde het Amerikaanse regime via de SouthCom en de door hen gecontroleerde main stream media het militaire risico aan van deze operatie, door de oorlog tegen drugs en de illegale Amerikaanse sancties tegen beide landen te bepleiten. De vastberadenheid van Iran en Venezuela maakte het project tot een succes omdat de schending van het internationaal recht die de VS met de vrije handel tussen soevereine landen bedreigen, geen optie was.

In de afgelopen dagen werd ook een speciale Venezolaanse diplomatieke afgezant, Alex Saab, illegaal gearresteerd en vastgehouden in Kaapverdië op zijn terugweg naar Venezuela nadat hij volgens de lokale media de onderhandelingen over voedsel en medicijnen in Iran had afgerond.

Topfoto: Iraans schip “Golsan”.| @Eiranencaracas