Bron: orinocotribune 12 juni 2020 ~~~ 

Kanselier Jorge Arreaza van Venezuela ontmaskerde de misleidende verklaringen van de Britse regering, over de vermeende aanvaarding door de Venezolaanse regering van de zogenaamde “Venezuela Reconstruction Unit” die door het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken wordt geëxploiteerd ter ondersteuning van de operatie voor regimechange die in januari 2019 door het Amerikaanse regime is gestart.

Via zijn Twitter-account verklaarde Arreaza, dat de Venezolaanse regering te weten kwam over deze eenheid door middel van een reportage gepubliceerd door de nieuws website, The Canary (VK), en veroordeelde de Britse natie voor het verhullen van “haar destabiliserende intentie in haar bezoek, met zogenaamde interne bijeenkomsten in haar ambassade in Caracas”.

Dit was in reactie op een verklaring van Wendy Morton, Parlementair Ondersecretaris van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk, die verklaarde dat de Venezolaanse regering op de hoogte was van het bezoek van John William Saville, hoofd van de eenheid, die in februari 2020 Venezuela bezocht.

“De Britse ambassadeur (in Caracas) zorgde ervoor dat het regime op de hoogte was van het bezoek en sprak in het openbaar over de eenheid en haar personeel” volgens een persbericht dat op de website van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken werd geplaatst. [Noot Red: Het is daar nu verwijderd – zie onderaan voor een copie van de tekst – EN/NL]

Het Verenigd Koninkrijk liegt. Ze hebben het nooit over een Venezolaanse Reconstructie-eenheid gehad, en we zouden het ook niet hebben toegestaan. We kwamen er achter via @TheCanaryUK. Ze verhulden het destabiliserende doel van hun bezoek met valse interne ontmoetingen met hun ambassade. Hier is het bewijs,” schreef Arreaza op zijn Twitter-account en begeleidde dit met beelden van de visumaanvraag van de Britse diplomaat.

Nadat The Canary hun onderzoeksstuk over deze regimechange eenheid had gepubliceerd, overhandigde de Venezolaanse kanselier een protestbrief aan de Britse diplomatieke vertegenwoordiger in Caracas, Duncan Hill, met de eis zich [als diplomaat] te distantiëren van de door de Verenigde Staten en Colombia gepropageerde staatsgreepplannen.


Topfoto: De Venezolaanse Minister Jorge Arreaza overhandigde op 14 mei 2020 een protestnota aan de Britse Zaakgelastigde in Caracas | Venezuela’s MFA.

Eerdere artikelen van TheCanary over deze geheime Venezuelan Reconstruction Unit, in dit archief (Nederlands)