Bron: La IguanaTV 27 juni 2020 (SP)
orinocotribune 28 juni 2020 ~~~

De minister van Buitenlandse Zaken van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, Jorge Arreaza, heeft de zogenaamde Contactgroep als nutteloos bestempeld, nadat hij had opgemerkt dat de minister van Buitenlandse Zaken van Uruguay, Ernesto Talvi, namens deze groep van plan is het interventionistische beleid voort te zetten en het script van Washington tegen Venezuela te herhalen, waarbij hij zich met zijn interne zaken bemoeit.

“de nutteloosheid van deze vermeende contactgroep wordt bevestigd. Een mechanisme voor het bouwen van bruggen zou niet het script van Washington moeten herhalen en zich met interne zaken moeten bemoeien, laat staan de actoren die het probeert samen te brengen, op basis van ideologische vooroordelen kwalificeren” schreef de minister op twitter.

De kanselier reageerde op de opmerkingen van Ernesto Talví, die eerder op zijn twitteraccount schreef dat “de Nationale Vergadering van Venezuela, het laatste democratisch gekozen orgaan, onze inspanningen en die van de Internationale Contactgroep waardeert om de druk op het regime op te voeren, op zoek naar een exit die zorgt voor transparante, eerlijke verkiezingen en met alle garanties”.

Er werd vernomen, dat de opmerkingen werden getweet door Talvi na een ontmoeting met de afgevaardigde van de Nationale Assemblee (AN) in minachting, Armando Armas, die zich identificeert als voorzitter van de Permanente Commissie voor Buitenlands Beleid, Soevereiniteit en Integratie van de AN.

De afgelopen dagen werd Talvi door zijn eigen regering ondervraagd omdat hij niet hard genoeg was voor Venezuela. Sommige analisten zijn van mening dat hij met deze tweet en ontmoetingen met extreem rechtse anti-chavistas probeert de relatie met de uiterst rechtse president van Uruguay, Luis Lacalle Pou, te herstellen.