Bron: LaGuitana-TV, 
en orinocotribune, 6 mei 2020 ~~~


De minister van Communicatie en Informatie, Jorge Rodríguez, heeft dinsdag tijdens een persconferentie onthuld dat er details zijn verstrekt over de recente mislukte invasie van huurlingen onder leiding van de VS op de Venezolaanse kusten tussen zondag 4 mei en maandag 5 mei, waarvan de acties vanuit Colombia waren gepland met deelname van Venezolaanse militaire deserteurs en Amerikaanse huurlingen.

In de persconferentie die vanuit het paleis van Miraflores werd uitgezonden, verwees de ambtenaar naar de meningsverschillen die zijn ontstaan in het plan tussen deserteur-kapitein Antonio Sequea en Robert Colina (overleden), alias Pantera, met name omdat deze laatste zeer dicht bij Clíver Alcalá Cordones stond, die de operatie leidde en het voorwerp was van een soort staatsgreep binnen het staatsgreepplan dat hij tegen Venezuela aan het beramen was.

Zo gaf Rodríguez aan dat de ex-commissaris Iván Simonovis, die in de Verenigde Staten woont sinds hij zijn woonplaats in Venezuela is ontvlucht en momenteel nauw samenwerkt met Carlos Vecchio en de Amerikaanse veiligheidsdiensten in Washington DC, met Sequea heeft afgesproken om Alcalá uit de operatie te verwijderen en Sequea als hoofd van de operatie te benoemen. Hij onthulde zelfs dat sommige van de gevangengenomen personen zeggen dat Alcalá, die door de Venezolaanse autoriteiten is gedood toen hij probeerde de kusten van La Guaira binnen te komen, door Sequea werd achterlaten.

De inbeslagname van een wapenopslagplaats van deze groep in Colombia in maart en later de Amerikaanse evacuatie-operatie van Cliver Alcala, in scene gezet als een ‘uitlevering’ door Washington, waren zetten in dat spel om Alcala te verdringen en Sequea te positioneren als leider binnen de huurlingengroep en zo beter af te stemmen op de belangen van de CIA-operatoren in Washington.

Op 1 mei, vermelde Jorge Rodriguez, vertrokken twee boten van de Doble Rueda boerderij in Colombia. Eén onder leiding van Pantera met 12 mensen richting de staat La Guaira, om instellingen en regeringspersonen aan te vallen. In een andere boot waren Antonio Sequea, Adolfo Baduel en Amerikaanse huurlingen, maar het veranderde zijn route naar Chuao, na informatie over de arrestatie van de eerste boot. Op de kusten van Aragua werden ze gearresteerd in een civiel-militaire operatie onder leiding van vissers van de burgermilitie.