Bron: telesurTV 3 mei 2020 ~~~ 

De minister van Binnenlandse Zaken, Justitie en Vrede van Venezuela, Nestor Reverol, gaf deze zondag informatie over de ontmanteling van een invasie van een terroristische groepering landinwaarts over zee, afkomstig uit Colombia, die probeerde de kusten van de staat La Guaira binnen te dringen.

https://youtu.be/DTgsP9fjIEA

Reverol benadrukte dat het doel van deze invasie was om terroristische daden in het land te plegen, leiders van de revolutionaire regering te vermoorden, de geweldsspiraal te verhogen, chaos en verwarring onder de bevolking te veroorzaken en zo een nieuwe couppoging in te leiden.

Deze terroristen probeerden met speedboten de kusten van de staat La Guaira binnen te varen, maar dankzij het tijdige en doeltreffende optreden van onze Bolivariaanse nationale strijdkrachten en de speciale actie- en politiemacht van de Bolivariaanse nationale politie werden sommigen gedood en anderen gearresteerd, zei hij.

Reverol gaf aan dat de aanvalsgeweren in beslag konden worden genomen, en benadrukte ook dat de operatie nog steeds aan de gang is, waarover later details zullen worden verstrekt en andere arrestaties niet worden uitgesloten, aangezien er een grondige zoektocht wordt uitgevoerd over land, over zee en door de lucht.

Het lijkt erop dat het gefrustreerde imperium met zijn pogingen om de rechtmatig gevormde regering onder leiding van president Nicolás Maduro omver te werpen, hen hebben gebracht tot het ontwikkelen van buitensporige acties, die ongetwijfeld de krachtige verwerping van ons volk en de internationale gemeenschap zullen verdienen, aldus de minister.

Topfoto: In de vroege ochtend van deze 3 mei probeerden huurlingen een invasie via zee uit te voeren, aldus de minister van Binnenlandse Zaken tijdens een persconferentie van zondagmorgen.