Bron: La IguanaTV
orinocotribune 28 april 2020 ~~~

Deze zondag 26 april publiceerde de krant The Pittsburg Post-Gazette een redactioneel commentaar op de oorlogszuchtige bedoelingen van Donald Trump tegen Venezuela.

In de tekst, die werd verspreid door de Venezolaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Samuel Moncada, wordt botweg gezegd dat “de VS geen behoefte hebben aan een oorlog in Venezuela”, met name in de context van de coronaviruspandemie die in de VS woedt.

In de tekst wordt gesteld dat “de VS in de crisis al hun middelen moeten gebruiken om hun bevolking te dienen en niet voor oorlogen”. Het leger ziet hoe zijn troepen besmet zijn en adviseert om de operaties te stoppen. Maar hun bazen negeren ze. Het is geen militair pacifisme, het is wreedheid van de bazen,” rapporteerde Moncada.

GERELATEERDE INHOUD: Lawfare en Asymmetrische Oorlogsvoering tegen Venezuela

Ook gaf de ambassadeur in het eerdergenoemde redactionele artikel aan dat de gegevens van de Amerikaanse regering zelf in tegenspraak zijn met de “oorlogspropaganda” tegen Venezuela.

GERELATEERDE INHOUD: Plunderingen, protesten, Coronavirus en Venezuela (+Coronavirus Worldwide Looting Gallery) Deel 1

Volgens een kaart die door de krant is geplaatst op basis van informatie over de onderschepping en transporten van drugs – met inbegrip van Venezuela – gaat slechts 7 procent van alle drugs die naar de Verenigde Staten gaan via het oostelijk Caribisch gebied, terwijl 84 procent via het oostelijk deel van de Stille Oceaan wordt getransporteerd.

Bijvoorbeeld, “zes keer meer drugshandel gaat door Guatemala”, zei de diplomaat. Bovendien wees hij erop dat “narcosicario’s [narco-hitmen] worden gebruikt als militaire bondgenoten in de agressie tegen ons volk”.

Echter, ondanks de ernstige crisis van een pandemie, ziet Samuel Moncada daarin een kans voor “de publieke opinie in de Verenigde Staten, verdoofd door jaren van informatievergiftiging, voorbereid door propaganda-instanties in Washington,” om bewust te worden van de “neokolonialistische avonturen van de ergste Amerikaanse president ooit” en te verwerpen.

Bron: La IguanaTV (SP.)