Bron: ultimasnoticias  27 maart 2020 ~~~ 

De deserteur van het Venezolaanse leger, Clíver Alcalá Cordones, bekende deze donderdag, nadat hij had vernomen dat de regering van Donald Trump een prijs had gezet op zijn gevangenneming, dat het wapenarsenaal dat in Colombia in beslag is genomen om president Nicolás Maduro en zijn regeringsfunctionarissen te vermoorden, deel uitmaakt van een overeenkomst tussen hem en oppositieleider Juan Guaidó en met de Verenigde Staten.

“Deze wapens maakten deel uit van een overeenkomst tussen Juan Guaidó en Amerikaanse adviseurs, met de bedoeling om ze te gebruiken in een operatie tegen Nicolás Maduro,” legde hij uit tijdens een interview met de Colombiaanse radiozender W Radio.

Hij legde uit dat de wapens bedoeld waren voor de actie met de bijnaam “Pantera”, waarvan een officier volgens zeggen het commando had en hij het “hoofd van een van de groepen” was.

Hij verzekerde dat de Colombiaanse autoriteiten “op de hoogte waren van de operatie die we tegen Venezuela hadden voorbereid”.

“Mijn leven op dit moment, ook al is het in gevaar, is zonder probleem. In Barranquilla hebben de Colombiaanse autoriteiten met mij gepraat. Ik ben niet bezig met ontsnappen,” zei hij tijdens zijn interview.

Volgens Alcalá Cordones draagt het contract voor de aankoop van wapens ook de handtekening van J.J. Rendón, die de politieke strateeg van Guaidó is.

De voormalige legerofficier voegde er in een video aan toe dat Iván Somonovis, Leopoldo López en iemand met de achternaam Vergara ook op de hoogte waren van de operatie.

Met betrekking tot [zijn eigen naam op] de Amerikaanse opsporingslijst, gaf hij aan dat “het een aanklager is die de actie genereert en ik neem aan dat hij niet op de hoogte is van de vertrouwelijke overeenkomst die we hebben.”

De regering van Nicolás Maduro stelde deze woensdag aan de kaak dat er in het in beslag genomen arsenaal 26 AR-15 aanvalsgeweren, 36 geweerkolven; 28 twee-ogige nachtkijkers; 9 eenogige nachtkijkers en acht geweergeluiddempers aangetroffen waren. Allemaal wapens die door aanvalsgroepen worden gebruikt om de president van de Republiek te vermoorden.