Bron: TelesurTV, 24 januari 2020

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza betreurde donderdag de obsessie van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, om aanvallen tegen Venezuela en Venezolanen uit te voeren.

In verschillende berichten op het sociale netwerk van Twitter zei de ambtenaar dat Pompeo het proces van respectvolle dialoog, die de regering van het Zuid-Amerikaanse land de Amerikaanse autoriteiten heeft aangeboden, negeert

Arreaza zei dat het hoofd van de Amerikaanse diplomatie een systematische obsessie heeft om de wereld te misleiden om zijn aanvallen op het Venezolaanse volk te rechtvaardigen.

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken gebruikte de tag #TimeForPompeoToGo (“Het is tijd voor Pompeo om te vertrekken”) om te reageren op de minister van Buitenlandse Zaken, die tijdens de ontmoeting met de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, verklaarde dat “de tijd voor (de Venezolaanse president Nicolás) Maduro’s vertrek is nu. ‘

“Ongelooflijk! Deze tweet van @Secpompeo lijkt een jaar geleden geschreven. Het is een bekraste schijf geworden. Hij kan niemand meer bedriegen . Zijn falen is absoluut. President @NicolasMaduro heeft zijn wil voor een respectvolle dialoog met @realDonaldTrump geratificeerd. Pompeo gaat er niet op in. #TimeForPompeoToGo, ‘zei Arreaza in twee delen geschreven in het Spaans en Engels.

Afgelopen zondag werd vernomen dat president Maduro in een interview met The Washington Post op basis van respect een dialoog met de Verenigde Staten (VS) voorstelde om een ​​andere relatie met het Noord-Amerikaanse land aan te gaan.

“Als er respect is tussen regeringen, hoe groot de Verenigde Staten ook zijn, en als er een dialoog is, een waarheidsgetrouwe uitwisseling van informatie, laten we dan zorgen dat we een nieuw soort relatie kunnen creëren”, zei de Venezolaanse president.