Om te protesteren tegen de Staatsgreep in Bolivia, op 10 november 2019, en met name tegen de illegale erkenning van de Áñez-regering en de militaire junta door de EU en de Nederlandse overheid, worden op verschillende plaatsen in het land manifestaties georganiseerd, waarbij het publiek geïnformeerd wordt over de situatie voor en na de staatsgreep in Bolivia.

Onderstaande Videoregistratie geeft een impressie van de wekelijkse Solidariteits-manifestaties in Amsterdam, elke zaterdag op de Dam.
Het publiek kan ook kennismaken met de Bolivianen in Nederland en hun prachtige cultuur en muziek.


Bij de verkiezingen in september j.l. behaalde President Morales 47 % van de stemmen; ruim 10% boven de tweede kandidaat Carlos Mesa.
Jeanine (Siliconen) Áñez, leider van de fascistische splinterpartij Unidad Democrática (UD), die sinds de staatsgreep door de westerse wereld en de militaire junta als staatshoofd geaccepteerd wordt, behaalde slechts 4% van de stemmen.
Ondanks beschuldigingen van een aantal door de VS opgerichte en gecontroleerde instituten, zoals de OAS, en LIMA-group, waren de verkiezingen in hoge mate vrij, eerlijk en betrouwbaar.

Op kamervragen tijdens een plenair kamerdebat bleek Minister Blok van buitenlandse zaken niet op de hoogte te zijn van de feiten en onwrikbaar in zijn standpunt. Zoals altijd loopt onze regering als een braaf keffertje mee met het agressieve beleid van de Verenigde Staten

De vorige verkiezingsuitslag is gesaboteerd, laat dat met de komende verkiezingen niet gebeuren.

De Bolivianen zullen nooit een regering accepteren die ze niet zelf democratisch gekozen hebben. Om een burgeroorlog in het land te vermijden is het belangrijk, dat de verkiezingen eerlijk en zonder westerse beïnvloeding en/of sabotage verlopen. Om druk uit te oefenen op onze regeringen zullen er tot aan die verkiezingen in mei 2020 veel informatieve acties en andere manifestaties gehouden worden.

Zie voor meer informatie, de agenda