Bron: telesurTV  1 oktober 2019 ~~~

Venezuela ontmaskert degenen die verantwoordelijk zijn voor het promoten van het embargo van activa in het buitenland

Rodríguez legde uit dat het criminele complot van Juan Guaidó en zijn buitenlandse medewerkers, om het Venezolaanse erfgoed te stelen, gepland was sinds 2017.

De Executive Vice President herhaalde dat Venezuela zijn belangen in de internationale stands zal verdedigen. | Foto: @Mippcivzla

De Executive Vice President van de Republiek, Delcy Rodríguez, toonde dinsdag de verantwoordelijken en de materiële auteur die inbeslagnemingen van activa van Venezuela in het buitenland voorbereide.

“José Ignacio Hernández is de criminele geest van het idee om de middelen van Venezuela in het buitenland te vernietigen,” vertelde de functionaris tijdens een persconferentie.

De valse openbare aanklager van Venezuela in het buitenland, aangesteld door afgevaardigde Juan Guaidó, was een deskundige advocaat voor de Crystallex-zaak en creëerde een alter ego in 2017, zei Rodríguez.

“Het onwetmatige begrip van het alter ego is in strijd met de wetten en de grondwet van Venezuela. Daarmee wordt aangetoond dat de veronderstelde overgangsregering en de diefstal van de rijkdommen van het land al lang zijn gepland”, zei hij.

De Executive Vice President zei dat de recente uitspraak van een Amerikaanse rechtbank een consequente misdaad is. “Die rechtbank zal optreden tegen de financiële middelen van de republiek, tegen de olie van Venezuela, tegen onze activa in het Caribisch gebied en tegen het goud van het land.”

“Ze nemen wraak, voor de internationale afwijzing die ze ontvingen bij de Verenigde Naties (VN). Ze konden geen voet zetten, nu willen ze de activa van Venezuela stelen en verdelen tussen Crystallex, Donald Trump en hen”, zei Rodriguez.

In die zin wees de uitvoerend vertegenwoordiger erop dat de Venezolaanse regering hun rechten vooral in de VS zal verdedigen, en daarom heeft president Nicolás Maduro procureur Reinaldo Muñoz opgedragen de waarheid van de Zuid-Amerikaanse natie te tonen.

“Venezuela heeft een legale en effectieve regering die haar belangen in de internationale tribunalen zal verdedigen … We sturen een documentatie naar de Harvard University, die de illegale acties van José Ignacio Hernández en de criminele bende van Juan Guaidó onthult,” concludeerde hij. .