Bron: ultimasnoticias 16 januari 2024 [ES] 
orinocotribune 17 januari 2024 [EN] ~~~~

De president van Venezuela, Nicolas Maduro, herinnerde eraan dat terwijl het volk leed onder de “economische genocide” die het land werd opgelegd, de woordvoerder van de Communistische Partij van Venezuela (PCV) zich aansloot bij de aanvallen van rechts en het imperialisme.

Met technieken die “later bekend zullen worden”, drong het imperialisme de Communistische Partij van Venezuela binnen om het te gebruiken als aanvalsmechanisme tegen de Bolivariaanse Revolutie, benadrukte president Maduro.

“Ze zochten een gemanipuleerd links en drongen het binnen. Toen begonnen ze enkele woordvoerders van de Venezolaanse Communistische Partij te gebruiken om Maduro, het politieke opperbevel en de Bolivariaanse Revolutie ervan te beschuldigen neoliberaal te zijn en een alliantie met het imperialisme te hebben. Op het moment dat de Imperialisten ons het meest aanvielen, toen ze een prijs op mijn hoofd zetten, op het ergste moment, kwamen de communisten naar buiten met een vieze geur,” benadrukte de president tijdens zijn jaarlijkse boodschap aan de Nationale Vergadering.

In deze zin legde hij uit dat deze aanvallen van extreem links, ontworpen door het imperialisme als onderdeel van de aanvallen op Venezuela, tot doel hadden om gewone mensen te laten geloven dat “ze leden vanwege Maduro” en om dit te doen gebruikten ze een “radicaal links dat geloofwaardig kon zijn”.

President Maduro herinnerde eraan dat terwijl het voedingstekort van het volk groeide als gevolg van de “economische genocide” die ons land werd opgelegd door de sancties van de VS, de woordvoerder van een ” bizar links” zich aansloot bij de aanvallen van rechts en de vijanden van dit land tegen Venezuela.

“De Rode Haan van de PCV stopte met het zingen van de waarheden tegen het imperialisme om verraad te gaan zingen. Verraders, en nog meer verraders en ze zullen beoordeeld worden door de geschiedenis. Een verrader is een verrader, zelfs als hij zich in het rood kleedt,” zei Maduro terwijl hij de nieuwe voorzitter van deze politieke groep, Henry Parra, feliciteerde voor het redden van de groep vanaf de basis.

PCV ad hoc richtlijn

Op 12 augustus beval het Hooggerechtshof (TSJ) de tussenkomst van de Communistische Partij van Venezuela, door een grondwettelijke bescherming toe te laten die op 10 juli was ingediend door een groep die beweerde dat de raad van bestuur van de PCV illegaal was en was afgeweken van de leefregels die de organisatie en haar interne regels beheersen.

In deze zin benoemde de TSJ Henry Parra tot voorzitter van het bestuur; burger Sixto Rodríguez tot algemeen secretaris; en Griseldys Herrera tot secretaris van de organisatie.

Topfoto: President Nicolás Maduro. Foto: El Nuevo País.