Bron: telesur 19 november 2021 ~~~

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft vrijdag de burgers van zijn land opgeroepen om aanstaande zondag te stemmen tegen het Noord-Amerikaanse imperialisme, nadat hij respect had geëist van de Amerikaanse regering voor het kiesstelsel van die Zuid-Amerikaanse natie.

“Ik roep de Venezolanen op om het een klap in het gezicht te geven en respect te eisen van de Amerikaanse regering voor het Venezolaanse kiesstelsel en de soevereine wil van het volk die aanstaande zondag zal worden geuit, om te stemmen tegen het Amerikaanse imperialisme, iedereen die zondag stemt stemt tegen het Amerikaanse imperialisme,” zei Maduro tijdens een toespraak.

Maduro gaf aan dat bij de afgelopen Amerikaanse verkiezingen het ongeveer twee maanden duurde voordat de uitslag bekend was en voormalig president Donald Trump (2017-2021) Joe Biden verweet de verkiezingen van hem te hebben gestolen en dat Venezuela zich niet bemoeide met de interne aangelegenheden van dat land.

“De wereld zei niets over de schande van het Amerikaanse kiesstelsel, niemand vertrouwt het Amerikaanse kiesstelsel, dan komen ze hun mening geven over het Venezolaanse kiesstelsel, dat is waarom we moeten gaan stemmen voor de waardigheid van Venezuela,” zei hij.

Maduro heeft bij verschillende gelegenheden herhaald dat ondanks de sancties en agressie tegen zijn land, het er de laatste jaren in geslaagd is zijn soevereiniteit te behouden.

Topfoto: Aanhangers van kandidaten die voorstander zijn van de regering van Nicolás Maduro op 17 november 2021, in Caracas | Foto: EFE / Rayner Peña