Bron: Extra, Curaçao 2 mei 2020 ~~~

WILLEMSTAD.- De minister van Buitenlandse Zaken van Nederland, Stef Blok, heeft samen met premier Eugene Rhuggenaath afgelopen dinsdag een bezoek gebracht aan de raffinaderij. Volgens Rhuggenaath vond het bezoek plaats “omdat de toekomst van de raffinaderij op dit moment een van de belangrijkste onderwerpen voor Curaçao is. Voor onze economie, voor onze sociale ontwikkeling, maar het heeft ook te maken met onze buitenlandse betrekkingen, niet alleen met Venezuela maar ook met de Verenigde Staten”.

Volgens Rhuggenaath erkent Blok dat de raffinaderij een belangrijk onderwerp is voor Curaçao. “Namens de regering en namens de Curaçaose Raffinaderij moet ik het ministerie van Buitenlandse Zaken bedanken. We hebben in de afgelopen periode steun gekregen. Niet alleen met Venezuela, maar ook met internationale contacten is dit van groot belang om tot een oplossing voor de Raffinaderij te komen.” Rhuggenaath was ook blij dat Blok afgelopen dinsdag besloot de Isla Raffinaderij te bezoeken.

Volgens Blok was het bezoek zeer boeiend. Volgens de minister was het ook heel interessant om met de medewerkers van de raffinaderij te kunnen overleggen. Daarbij legde Blok uit dat de ambassades van het Koninkrijk hun uiterste best doen om Curaçao te helpen met internationale contacten om een bedrijf te krijgen dat geïnteresseerd is om als Raffinaderij Operator te dienen.

Tijdens het bezoek en de gesprekken met onder andere de Raffinaderijrichtlijn van Curaçao is volgens Blok duidelijk dat de Raffinaderij meer investeringen nodig heeft: “Het is meer dan duidelijk dat investeringen noodzakelijk zijn”. Blok zei dat de deskundigen hebben uitgelegd wat het plan is met de raffinaderij. De minister zei dat hij een goed beeld had van de raffinaderij. Hij is ervan overtuigd dat er veel mogelijkheden zijn voor de raffinaderij.