Bron: Telesur 4 april 2020  ~~~ 

In een verklaring van haar Secretaris-generaal David Denny heeft de organisatie scherpe kritiek geuit op de voortdurende en escalerende agressie van de Trump-administratie tegen Venezuela.

De verklaring luidt in zijn geheel:

De regering van de VS heeft militaire schepen in het Caribisch gebied die de regering en het volk van Venezuela hebben bedreigd. Deze agressie is zeer ernstig en bedreigt onze regio met een oorlog. De oorlog in onze regio zal het leven van alle Caribische mensen bedreigen.

De Caribische Beweging voor Vrede en Integratie wil vanavond weten wat de positie is van de Caribische regeringen en de CARICOM ten opzichte van de militaire schepen van de VS in het Caribisch gebied.

De Caribische Beweging voor Vrede en Integratie riep alle mensen in de Caribic op om te protesteren tegen de Amerikaanse militaire schepen in het Caribisch gebied op dit moment.

Morgen zullen Caribische anti-imperialisten een bijeenkomst houden om solidariteitsacties met de regering en het volk van Venezuela en Cuba en tegen deze militaire agressie van de VS te plannen.

Topfoto: De Venezolaanse president Nicolas Maduro spreekt tijdens een interview met Xinhua in het Miraflores Palace in Caracas, Venezuela, 27 augustus 2019 | Foto: Xinhua