Bron: laiguana.tv 12 maart 2020 ~~~ 

De Venezolaanse president Nicolas Maduro vertelde wat het Venezuela kost om toegang te krijgen tot diagnostische tests voor Covid-19, een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Dit is een gevolg van de sancties die de Verenigde Staten handhaven tegen de Zuid-Amerikaanse natie, en daarom hebben de internationale bedrijven het verzoek van Venezuela afgewezen om deze niet te schenden en dus niet in conflict te komen met de Noord-Amerikaanse macht.

“Het kost ons drie keer zoveel om op zoek te gaan naar de tests, maar we hebben ze voor deze fase verkregen en we blijven zoeken naar voldoende diagnostische tests voor de volgende fasen”, zei het staatshoofd deze donderdag 12 maart.

In die zin riep de Venezolaanse leider de Amerikaanse president Donald Trump op om de eenzijdige dwangmaatregelen tegen Venezuela op te heffen, zodat het land vrijelijk de medische voorraden kan kopen die nodig zijn om het hoofd te bieden aan de Covid-19, en zo de bevolking te beschermen.

De Venezolaanse president beschreef de steun van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de levering van voorraden en andere technologieën ter voorkoming van het coronavirus echter als “positief”. Hij merkte op dat 30 verdachte gevallen van het virus in het land zijn uitgesloten.

https://youtu.be/OqYS5eNaFkQ
Persconferentie van de Maduro-regering, 12 maart 2020 – Duration: 00:01:53

Deze donderdag heeft Maduro een noodtoestand in het Venezolaanse gezondheidssysteem afgekondigd als preventieve maatregel om deze pandemie het hoofd te bieden. “We hebben besloten 46 ziekenhuizen ter beschikking te stellen en we hebben de coördinatie zo gemaakt dat het privé-systeem in de (gratis) zorg wordt opgenomen”, kondigde hij aan.