Bron: telesurenglish 9 februari 2020 ~~~ 

De Venezolaanse regering heeft zondag een terroristische aanval op een pakhuis van de Nationale Telefoonmaatschappij van Venezuela (Cantv) en haar filiaal Movilnet in de noordelijke staat Carabobo veroordeeld, waarmee strategische telecommunicatieapparatuur verloren is geraakt

Vice President Delcy Rodriguez liet weten dat de aanval zaterdagavond werd gepleegd in de sector Flor Amarillo in de staat Valencia, Carabobo, waardoor er een brand ontstond in het magazijn.

“De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft de onmiddellijke vervanging van dit onmisbare materiaal en de gevangenneming van de verantwoordelijken bevolen”, voegde ze eraan toe.

De tweet ging vergezeld van drie foto’s van de installaties die in brand staan, in totaal zeven gebouwen op het industrieterrein van de stad.

Cantv beloofde deze zondag haar inzet en nodige acties om de telecommunicatie van alle Venezolanen te verzekeren.

Rodriguez zei verder dat de werknemers van beide bedrijven een herstelplan zullen voorleggen aan het staatshoofd, met het oog op de gewelddadige golven van extremisme van de door de Verenigde Staten ondersteunde oppositie.

“Wij verwerpen de terroristische aanval op de telecommunicatiediensten van Venezuela. Het aanvallen van Cantv en Movilnet is een oorlogsoperatie tegen onze mensen,” zei Gabriela Jimenez, de Venezolaanse minister van Volksmacht voor Wetenschap en Technologie.

De regering van Venezuela veroordeelde bij verschillende gelegenheden de mislukte terroristische aanslagen door de VS-geleide oppositie, ie het doel hebben de diensten te verstoren of chaos te veroorzaken. De meest prominente in 2019 waren de ononderbroken aanvallen van maart tot juli op het elektriciteitsnet van het land, waardoor er massale stroomstoringen over het hele land ontstonden.

Topfoto: De brand heeft zeven gebouwen op het industrieterrein van de stad totaal vernietigd. | Foto: @DrodriguezVen