Bron: TelesurTV, 14 October 2019 ~~~  

De Venezolaanse ambassadeur bekritiseerde de gevolgen van de illegale blokkade opgelegd door de VS

Ambassadeur Constant: “Het verhindert ons de doelstellingen van duurzame ontwikkeling van de VN-agenda 2023 te bereiken”

De Venezolaanse ambassadeur bij de educatieve, wetenschappelijke en culturele organisatie van de Verenigde Naties, Hector Constant, veroordeelde op maandag de gevolgen van de illegale economische, financiële en commerciële blokkade die de Verenigde Staten aan de Zuid-Amerikaanse staat hebben opgelegd.

Constant’s kritiek was, dat illegale economische maatregelen de ontwikkeling van Venezuela belemmeren. “Het beïnvloedt de inspanningen van het land om de duurzame ontwikkelings-doelstellingen van de U.N. Agenda 2023 te bereiken”, voegde hij eraan toe.

De Venezolaanse diplomaat bevestigde de juistheid van zijn argumenten en herinnerde eraan dat de effecten van de illegale blokkade werden erkend in een recent rapport van de speciale rapporteur van de Verenigde Naties over de negatieve gevolgen van eenzijdige dwangmaatregelen voor de verwezelijking van mensenrechten, Idriss Jazairy.

De illegale en brutale blokkade van de regering Trump is bedoeld om onze waarden te demoraliseren. Maar we hebben een cultuur van verzet die elke overheersing zal overwinnen.

“We leven in een gevaarlijke tijd voor het multilateralisme [overleg tussen staten]. Terwijl de vooruitgang van het menselijk genie ons uitnodigt om na te denken over kunstmatige intelligentie, noodzaakt de grofheid van de internationale realiteit veel van de hier aanwezige landen, dat ze hun inspanningen moeten concentreren op de noodzaak van overleven en rechtvaardige verdediging van hun soevereiniteit, “zei de Venezolaanse diplomaat.

Hij voegde eraan toe dat, in het licht van de onmogelijkheid om ons land omver te werpen, het Witte Huis inzet op het geleidelijk verminderen van de diensten die Venezolanen universeel hebben verworven.

“Als een interessante historische paradox, zijn degenen die ons zo’n ontmoediging willen opleggen dezelfde die binnenvallen en plunderen, en hele scholen en culturen vernietigen met de minachting van personen die alleen weten hoe ze onwetendheid kunnen verspreiden,” concludeerde de ambassadeur.

https://www.facebook.com/teleSUREnglish/videos/412313626071863/