Bron: Kawsachunnews 12 oktober 2021 ~~~

Een 26-jarige motorrijder hield er verschillende zware verwondingen in het gezicht en de borstkas aan over nadat zij maandag tegen een koord was gereden dat over de weg was gespannen door deelnemers aan de pro-coup lockout, opgeroepen door het Burgercomité van Santa Cruz.

Het dunne koord was geplaatst op Charcas Avenue en de Primer Anillo bij het centrum van Santa Cruz rond 14.00 uur toen het slachtoffer, geïdentificeerd als Mariela V., er tegenaan reed. Zij zag het koord niet, dat naar verluidt ter hoogte van haar hals was opgehangen.

Video die vele malen op sociale media is gedeeld, toont de nasleep en voorbijgangers die stoppen om te proberen de vrouw te helpen die uit het hoofd lijkt te bloeden.

Ze werd door een Udem ambulance naar de Mauren kliniek gebracht, op Melchor Pinto Avenue, en een medisch onderzoek stelde vast dat ze een matig craniaal hersentrauma, gesloten borsttrauma, ernstig gezichtstrauma, waarschijnlijke schouderfractuur en trauma in de onderkaak regio overhield. Er wordt nog gewacht op een officieel medisch rapport.

De eendaagse lockout van de rechterzijde werd gezien als een massale mislukking, waarbij de groeperingen van Santa Cruz slechts in staat waren om enkele gebieden in de hogere klassen van de stad tijdelijk te sluiten, terwijl de zaken in de volkswijken ongestoord doorgang konden vinden. In het centrale deel van Santa Cruz, waar de sluiting wel plaatsvond, gingen de bedrijven aan het begin van de avond weer open.

Bewoners en arbeiders buiten het centrum bewaakten belangrijke kruispunten en de belangrijkste gebieden van economische activiteit als afwijzing van de impopulaire economische stopzetting. In andere delen van het land gingen de zaken ook gewoon door, maar de leider van het Pro Santa Cruz Burgercomité waarschuwt voor nieuwe acties die tegen de MAS regering zullen worden ondernomen.

Dinsdag zullen in alle negen departementen grootschalige mobilisaties, “wiphalazos” genoemd, plaatsvinden tegen de aanval op het nationale wiphala-symbool en ter verdediging van president Luis Arce te midden van hernieuwde destabilisatiepogingen van de oppositie.

Topfoto: De meest symbolische wijk van Santa Cruz naast het monument van Christus de Verlosser.


TIMELINE

Maandag 11 oktober: The lockout organized by the Bolivian opposition has failed

Bron: @KawsachunNews(Twitter)

Bolivia’s opposition is stepping up their campaign of violence, starting Monday. Workers’ unions and indigenous movements will hold couDe Boliviaanse oppositie voert vanaf maandag haar geweldscampagne op. Werknemersvakbonden en inheemse bewegingen zullen tegenprotesten houden om de democratie te verdedigen.

kawsachunnews.com – Boliviaanse oppositie bereidt lock-out van bazen voor op maandag

De Boliviaanse oppositie zou vandaag een lock-out houden om de economie lam te leggen. De zaken verlopen echter normaal. In Cochabamba’s Recoleta district (pro-coup bolwerk), eet iedereen uit het winkelcentrum. Geen protesten. Hetzelfde gebeurt in elke stad #NoHayParo

Kawsachun News@KawsachunNews-4hDe lock-out georganiseerd door de Boliviaanse oppositie is mislukt en is zelfs nergens gebeurd buiten Santa Cruz, waar het werk weer normaal is geworden.


Zondag 10 oktober 2021: Whipala’s op de dam in Amsterdam

Informatief-culturele manifestatie met muziek en dans

van 14:00 tot 18:00 (2pm. – 6pm,)

Zondag op de Dam in Amsterdam: Informatieve en culturele manifestatie te ondersteuning van de plurinationale Republiek
Morenada, cultureel erfgoed van Bolivia