Bron: telesur 30 juli 2021 ~~~

De Cubaanse autoriteiten hebben de afgelopen week humanitaire zendingen ontvangen van de regeringen van Bolivia, Rusland, Nicaragua, Mexico en Vietnam voor het Cubaanse volk.

Miguel Díaz-Canel Bermúdez, president van de Republiek Cuba, heeft vrijdag zijn dank uitgesproken voor de toegenomen solidariteit met het land, temidden van moeilijke tijden.

De president sprak namens Cuba zijn dankbaarheid en waardering uit voor de regeringen en volkeren die het eiland helpen.

“De solidariteit met Cuba neemt toe in het licht van moeilijke tijden. Onze dank en erkentelijkheid aan de regeringen en volkeren die ons helpen. #ACubaPonleCorazón,” tweette de president en citeerde een artikel uit de krant Granma waarin een overzicht wordt gegeven van de bijdragen die verschillende regeringen over de hele wereld aan Cuba hebben geleverd.

De Cubaanse krant wijst erop dat de premier van Vietnam, Pham Minh Chinh, onlangs de verzending van 12.000 ton rijst naar het eiland aankondigde en verzekerde dat hij schouder aan schouder zou staan met het Cubaanse volk, dat in de moeilijkste momenten van onze geschiedenis aan de zijde van het Vietnamese volk stond.

De Boliviaanse regering heeft 20 ton humanitaire hulp aangekondigd, waaronder medische benodigdheden en voedsel, en volgens de president van die natie, Luis Arce, is de zending een gebaar van wederkerigheid van solidariteit met Cuba.

“De solidariteit met Cuba neemt toe in moeilijke tijden; onze dankbaarheid en dank aan de regeringen en volkeren die ons helpen”.

Schepen van de Mexicaanse marine werden ook naar Cuba gestuurd met medicijnen, voedsel en zuurstof door president Andrés Manuel López Obrador, die benadrukte dat in plaats van het eiland te blokkeren, iedereen moet helpen.

Ook landen als Nicaragua, Rusland en verschillende maatschappelijke organisaties in Latijns-Amerikaanse landen en de Europese Unie hebben in de afgelopen weken bijdragen van voedsel en medische voorraden gestuurd.

Topfoto: De Cubaanse autoriteiten hebben de afgelopen week humanitaire zendingen ontvangen van de regeringen van Bolivia, Rusland, Nicaragua, Mexico en Vietnam voor het Cubaanse volk. | Foto: Twitter/@escambraytoday