Bron: LaiGuanaTV 30 decenber 2020 ~~~

Op dinsdag 29 december heeft Carmen Meléndez, minister van Binnenlandse Zaken, Justitie en Vrede, details aangeboden over het inlichtingenwerk dat door Venezolaanse instanties is verricht en dat heeft geleid tot de ontmanteling van het terroristische plan “Operatie Boycot van het NA” dat door de Venezolaanse oppositie is gesmeed om de installatie van de nieuwe Nationale Assemblee op 5 januari te voorkomen.

De minister zei dat het plan werd gefinancierd door mensen in Venezuela en door het Amerikaanse rijk. Ze wees Ivan Simonovis aan als de financiële operator in de Verenigde Staten.

Zij meldde ook dat dit criminele plan werd gecoördineerd door een voortvluchtige van de Venezolaanse justitie, Leopoldo López, die onlangs een bezoek bracht aan Colombia en een ontmoeting had met voormalig president Álvaro Uribe Vélez, de minister van Defensie, de burgemeester van Bogotá en Gilberto Martínez Daza, alias “Máximo”, betrokken bij de operaties van Paramacay en Vuelvan Caras, “dit met het oog op destabiliserende acties op het Venezolaanse grondgebied, met Iván Simonovis als financieel operator in de Verenigde Staten,” zei minister Meléndez.

De vertegenwoordiger van de nationale regering verklaarde dat “Operatie Boycot van de NA” bedoeld was om het land te destabiliseren door middel van aanvallen op de raffinaderij van Amuay, de Simon Bolivar waterkrachtcentrale en de moord op leiders van de Bolivariaanse Revolutie, naast andere doelstellingen.