Bron: misionverdad 17 november, 
2020 orinocotribune 20 november 2020 ~~~ 

De website La Tabla meldde onlangs verliezen – volgens een rapport van de dochteronderneming van Petróleos de Venezuela SA (PDVSA) in de Verenigde Staten – CITGO Petroleum Corporation met meer dan 400 miljoen dollar geaccumuleerd tijdens de eerste drie kwartalen van 2020 onder het “beheer” van afgevaardigde Juan Guaidó en Washington.

La Tabla zegt :

“Volgens het laatste rapport, gepubliceerd op vrijdag 13 november op de pagina van het bedrijf, bedroegen de verliezen tussen juli en september $248 miljoen. Carlos Jordá, verantwoordelijke van de raad van bestuur, geeft de schuld aan de COVID-19 pandemie en de orkanen”.

De website van de onderzoeksjournalistiek benadrukt dat “de raffinageactiviteiten zijn gedaald tot 544.000 vaten/dag van de 825.000 vaten/dag die vorig jaar in dezelfde periode werden geregistreerd”, wat neerkomt op een daling van 35%.

“In het eerste kwartaal (januari-maart) van 2020 bedroegen de verliezen 159 miljoen dollar, en in het tweede kwartaal (april-juni) 5 miljoen dollar. Het gecumuleerde totaal van januari tot september 2020 bedraagt dus 412 miljoen dollar.

“De situatie is zo ernstig dat de (door Guaidó benoemde) raad van bestuur ervoor heeft gekozen om tot een loonsverlaging van 10% te besluiten en om geen bijdragen meer te leveren aan het pensioenfonds van de werknemers van het raffinagebedrijf, waarvan de loonlijst 3.300 mensen telt”, meldt La Tabla.

Op deze manier wordt het debacle van het CITGO door de Verenigde Staten en zijn marionet Juan Guaidó verdiept.

Topfoto: De dochteronderneming van de PDVSA in de VS werd door het Witte Huis ontvoerd en aan de mensen van Juan Guaidó toegekend (Foto: Reuters).

Mision Verdad: Wij zijn een groep onafhankelijke onderzoekers die zich bezighouden met het analyseren van het oorlogsproces tegen Venezuela en de wereldwijde gevolgen daarvan. Vanaf het begin is onze inhoud gratis te gebruiken. We zijn afhankelijk van donaties en samenwerkingen om dit project te ondersteunen. Als u wilt bijdragen aan Misión Verdad kunt u dat doen op onze website


Eerdere berichten hierover in dit archief: