Bron: Telesur  24 juni 2020 ~~~

De minister van Defensie van Venezuela, generaal Vladimir Padrino Lopez, veroordeelde woensdag, dat de Amerikaanse marine Arleigh Burke-klasse geleideraket-vernietiger Nitze (DDG 94), op 30 mijl ten noorden van de Venezolaanse kust operaties uitvoerde.

Padrino Lopez vermeldde, dat de Amerikaanse Southern Command Admiraal Craig Faller de binnenkomst van de destroyer in de Venezolaanse maritieme ruimte een “overwinning” noemde en het rechtvaardigde als onderdeel van een “vrijheid van navigatie operatie; het betwisten van een buitensporige maritieme claim van Venezuela”.

De Bolivariaanse minister verwierp die beschrijving en merkte op dat Faller’s verklaringen zijn onwetendheid over het internationale zeerecht tonen.

“Als u het aandurft om handelingen te verrichten in het zeegebied dat hoort bij Venezuela, zult u een gepast antwoord krijgen van onze patriotten,” benadrukte Generaal Padrino Lopez en voegde eraan toe dat “dat bepaald is door onze grondwet en de orde van de opperbevelhebber.”

“Mijn omhelzing en waardering voor de Nationale Bolivariaanse Strijdkrachten (FANB) mannen en vrouwen die de zegevierende erfenis van Carabobo op hun schouders dragen. Zij hebben de historische taak om de soevereiniteit van het vaderland onder alle omstandigheden te behouden en te verdedigen. Lang leve het Bolivariaanse leger!”

Toch benadrukte de Bolivariaanse generaal dat de huidige prioriteiten van zijn natie de strijd tegen de COVID-19 pandemie en de handhaving van de vrede zijn.

In een ander voorbeeld van een actie die in strijd is met de normen van de internationale gemeenschap, kondigde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo woensdag aan dat de Trump-administratie sancties heeft ingesteld tegen vijf Iraanse scheepskapiteins die brandstof hebben geleverd in Venezuela.


Topfoto: Guided-missile destroyer USS Nitze DDG 94. | Foto: Wikimedia Commons