Bron: telesurenglish 23 juni 2020 ~~~

Arce zei dat zijn Twitter profiel werd verwijderd als een sabotage tegen zijn verkiezingscampagne voor presidentiële verkiezingen in september.

Bolivia’s Movement to Socialism (MAS) politieke partijkandidaat Luis Arce veroordeelde maandag het besluit van Twitter om zijn officiële account op het sociale-media-netwerk te blokkeren.

gerelateerd: Mensen sterven, ziekenhuizen kunnen er niet mee omgaan: Boliviaanse De-Facto Govt

Arce zei dat zijn Twitter profiel werd verbannen als een sabotage tegen zijn verkiezingscampagne voor presidentiële peilingen in september.

“Het is een vuile oorlog, een oorlog van degenen die de middelen hebben om dat soort dingen te kunnen doen, om trollen (mensen met onbekende identiteiten) te sturen, om een account te decertificeren, al dat soort werk wordt gedaan met technologie en economische middelen,” verklaarde Arce in een persmemorandum.

Twitter censureerde het profiel van Arce op zondag, de dag van de presentatie van de MAS-campagneformule. De linkse kandidaat heeft zich niet uitgesproken over een evt rechtzaak om zijn account te herstellen.

“We zullen miljoenen teruggeven en de vrijheid en waardigheid van het Boliviaanse volk herstellen”, tweette de voormalige Boliviaanse president Evo Morales ter ondersteuning van zijn partijbondgenoot.

Volgens het sociale netwerk heeft Luis Arce’s account 14 beleidsinbreuken begaan, waaronder ongepaste beelden, en het blokkeren of veroordelen van andere gebruikers.

Tot nu toe beweert Twitter dat een ‘ongewone activiteit’ het belangrijkste argument is voor zijn verbod. Op 21 juni twitterde Arce over Amazonisch en Andes Nieuwjaar en de geboorte van zijn eerste kleindochter.


Topfoto: Luis Arce, kandidaat voor het voorzitterschap van de politieke partij Movement to Socialism (MAS). Juni 2020. | Foto: Twitter/@luiscarrillo66