Bron: laiguanaTV 27 mei 2020 (SP) 
orinocotribune 27 mei 2020 (EN)

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie beschuldigde het voormalige Amerikaanse Congreslid Adel El Zabayar op woensdag 27 mei van narcoterrorisme, drugshandel en wapenmisdrijven.

Volgens de lokale media werd El Zabayar door de federale rechtbank in Manhattan aangeklaagd voor deelname aan een narcoterrorismesamenzwering en voor het importeren van cocaïne en gewapende misdaden waarbij het gebruik en het bezit van machinegeweren en destructieve apparaten een rol spelen.

Het vermeende plegen van deze misdaden, werd volgns de media gesteund door het ‘Los Soles’ Kartel en de vermeende terroristische organisaties Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC), Hezbollah en Hamas.

Volgens de Amerikaanse procureur Geoffrey S. Berman uit Manhattan was El Zabayar “een belangrijk onderdeel van het apparaat dat samenspande om letterlijk tonnen cocaïne naar de Verenigde Staten te exporteren,” militaire wapens te betrekken uit het Midden-Oosten door middel van een luchtbrug, en extremisten rekrutereerde. (*)

Geconfronteerd met een dergelijke beschuldiging, reageerde het voormalige congreslid met een volledige afwijzing van dergelijke beledigingen in een bericht op zijn Twitter-account. Hij zei dat het een poging was om zijn imago in diskrediet te brengen omdat hij loyaal was gebleven aan Venezuela en Syrië.

“Het is een eer dat de grote vijanden van mijn geboorteland Venezuela en voorouderlijk Syrië, veel ‘woede’ tegen mij hebben door zoveel belediging uit te vinden. Het betekent dat we het goed doen. Laten we doorgaan, Syrië en Venezuela zullen winnen,” zei hij.

Adel El Zabayar tijdens en bijeenkomst met anti-Zionistische Rabies in de VS, February 2020.

[orinocotribune:] Adel EL Zabayar is een genaturaliseerde Venezolaan van Syrische afkomst. Hij werd een actieve militant van de Venezolaanse Communistische Partij (PCV). In 2006 volgde hij de oproep van president Hugo Chavez en sloot hij zich aan bij de nieuw opgerichte PSUV, waarvan hij van 2011 tot 2015 vertegenwoordiger werd.

(*) Noot Redaktie: Het is bijna hilarisch. Dit is precies wat de VS in 1980 stiekum deed in de oorlog tegen de Sandinistische regering van Nicaragua. En wel heel toevallig, dat Elliott Abrahms, die ervoor veroordeeld is, deel uitmaakt van het team dat met deze beschuldiging tegen Adel EL Zabayar komt. Het is een bekend gegeven, dat de VS – en zeker ook Israël – hun tegenstanders valselijk beschuldigt van wat ze zelf in werkelijkheid doen. En dat de hoernalisten van de gevestigde media zulke leugens kritiekloos helpen verspreiden.